Vágólapra másolva!
A román szövetség (FRF) elnöke szerint Anghel Iordanescu januártól ismét átveheti a válogatott irányítását. A tábornokként is ismert szakvezető jelenleg az egyesült arab emirátusokbeli Al-Ain együttesének vezetőedzője - amelynek a tulajdonosa egy arab sejk. Iordanescu kijelentette: "Részemről semmi akadálya annak, hogy újból átvegyem a román válogatott irányítását". Ehhez azonban még bin Zajed sejknek is lehet egy-két szava.

Fotó: Reuters
"Részemről semmi akadálya, hogy újból átvegyem a román válogatottat"

Hagi távozása után Sandu kijelentette, hogy mindenképpen egy tapasztalt szakembert szeretne a válogatott élére, aki nemcsak átmenetileg, de legalább a 2004-es Eb-ig "kitart" a kapitányi poszton. "Fél órával a hétfői sajtóértekezlet után felhívott Mircea Sandu, és közölte velem óhaját" - mondta Iordanescu. "Én gondolkodás nélkül válaszoltam, hogy tisztelettel vállalnám a feladatot, de jobban szeretném jövő év májusától, amikor lejár a szerződésem az arab klubnál." Iordanescu hozzátette, konkrét ajánlatot vár Sandutól, amelynek függvényében kezdi el a tárgyalásokat az arab klub tulajdonosával, Mohamed bin Zajed Al Nahjan sejkkel.

A tábornok kész addig is elmenni, hogy visszafizeti az arab klubnak a szerződésében foglalt összeg egy részét, ha a sejk - aki szintén magas katonai rangot visel, és nagyon befolyásos személyiség katonai és politikai körökben - nem "tesz keresztbe" neki a FIFA-nál. "Ha a sejk nem akar elengedni, nincs mit tenni" - vallotta be a tábornok. "Nem szeretnék perre menni az arab klubbal, mert a FIFA ezt nem nézné jó szemmel, hiszen a görögökkel már volt egy afférom. Ha a nemzetközi szövetség 'visszaeső bűnösként' kezel, akár búcsút is mondhatok a karrieremnek. Valószínűleg Sanduval könnyebben meg tudok egyezni, mint az arab sejkkel." A román szövetség elnöke szerint nincs akadálya annak, hogy az FRF megegyezzen Iordanescuval és hogyha az arabok beleegyeznek, januártól a tábornok ismét elfoglalhatja helyét a román válogatott kispadján.

Balla István

Korábban: