Vágólapra másolva!
Áll a bál a Kispest labdarúgó csapatánál. A komoly adósság okán ugyanis veszélyben az együttes indulása az NB I-ben, hiszen amennyiben nem tudnak a vasárnapi határidőig bankagaranciát bemutatni, nem kapnak rajtengedélyt. Jellemző az áldatlan anyagi állapotokra Kispesten, hogy a szombati, Litvániában sorra kerülő Intertotó-kupameccs visszavágója előtt megeshet, hogy az utazásra a játékosok és a szakmai stáb tagjai dobják össze a pénzt. Ezzel a játékosok és az edzők azt szeretnék elérni, hogy legalább az a szégyen ne essen meg a nagy múltú egyesülettel, miszerint nem képes kiállni egy nemzetközi találkozóra.

A szurkolókat azonban egy ennél is lényegesebb ügy foglalkoztatja. Nevezetesen az, hogy komoly formában felmerült, Nyíregyházán felvállalnák a csapat fenntartásának költségeit, amiért állítólag négy évre 400 millió forintot fizetnének a nyírségiek, ám ezt egyelőre egyetlen kispesti vezető sem merte a drukkerekkel közölni. Nem véletlenül, elvégre az üzlet létrejötte egyrészt a klub kimúlását is eredményezheti, másrészt a kispesti hívek nem akarnak hetente Nyíregyházára utazgatni, ők ragaszkodnak a Bozsik-stadionhoz. No meg persze az NB I-hez is.

Ezek után cseppet sem meglepő, hogy aki csak teheti, menekül Kispestről, Faragó, Kovács Béla, a román Sasu és Dulcea például már napok óta tárgyalásban áll más egyesületekkel, utóbbi kettő például az Újpesttel is.

Bánki József

Ajánlat:

Szlovák válogatottal erősödhet az Újpest

Korábban:

Veszélyben a Kispest NB I-es szereplése

Fórum:

Foci volt, foci lesz. És most?