Vágólapra másolva!
Vasárnap este a Bayern München és a házigazda Real Madrid vívja a királyi klub centenáriumi tornájának döntőjét - a bajorok 2-1-re verték a Milant, elsősorban Oliver Kahn, a vb legjobb játékosa szenzációs teljesítményének köszönhetően. A spanyol főváros meg készül Ronaldo fogadására, a bejelentésre, hogy a brazil csillag a Realban folytatja.

A német csodakapus elsősorban az egykori madridi Seedorfot és a horvát Dario Simicet kergette őrületbe lövéseik bravúros hárításával. Ze Roberto és Ballack, a két új szerzemény kiválóan futballozott a bajoroknál, Scholl úgyszintén, megérdemelt német győzelem született.

A meccset a díszpáholyból figyelte Rivaldo, a Milan új igazolása, aki még nem játszott. "Ronaldo ideális játékos lenne a Real számára" - foglalt állást Rivaldo is a Ronaldo-ügyben, nem minden érdek nélkül. Ha ugyanis Ronnie elmenne az Intertől, a városi vetélytárs jelentősen meggyengülne...

Bayern München - Milan 2-1 (1-1)
Madrid
Bayern München: Kahn - Thiam, Kuffour, Linke (R. Kovac,.46.), Tarnat (Salihamidzic, 46.) - N. Kovac, Jeremies, Ballack (Scholl, 58.), Feulner (Ze Roberto, 71.) - Zickler, Elber (Pizarro, 46.)
Milan: Abbiati - Simic, Laursen, Domoraud, Kaladze - Gattuso, Brocchi (Ambrosini , 60.), Rui Costa (Pirlo, 71.), Serginho (Seedorf, 57.) - Sevcsenko (Tomasson, 57.), Inzaghi (Borriello ,78.)
gól: Tarnat (22.), Scholl (74.), illetve F. Inzaghi (10.)

bronzmeccs:
Liverpool - Milan

döntő:
Real Madrid - Bayern München

Az AS "Bienvenido, Ronaldo", azaz Isten hozott, Ronaldo címlappal jelent meg. A spanyol főváros már felkészült arra, hogy hétfőn, amikor a brazil szupersztárnak, Ronaldónak jelentkeznie kell jelenlegi munkaadójánál, az Internazionale csapatánál, és tisztáznia, hogy mik a szándékai, bejelentik - a Realban folytatja. Alexandre Martins, a barzil csillag ügynöke pénteken már tárgyalt Jorge Valdanóval, a Madrid sportigazgatójával, ám akkor még mindkét klub - a Real és az Inter - cádolta, hogy hivatalos kapcsolatfelvétel történt volna Ronaldo ügyében.

A jól értesültek szerint hétfőn minden eldől. Hector Cúper, a kék-feketék argentin edzője ki nem állhatja Ronaldót, és az ellenszenv kölcsönös. A kezdettől fogva kialakult utálat a 2001/2002-es bajnokság utolsó fordulójában kulminált, amikor a Lazio-Inter mérkőzés 78. percében Cúper lecserélte Ronnie-t, pedig akkor még elméletben lehetőség volt a 4-2-es eredmény megfordítására, s ezzel a scudetto megkaparintására.

Bármilyen szenzációsan is futballozott Ronaldo a világbajnokságon, Cúpert ez nem érdekli. A 9-es mezt már előre odaadta Vierinek, s kijelentette, hogy Ronaldóra nem tart igényt. (Cúper nehéz ember, már Valenciában is állandóan háborúskodott két sztárral, a román Iliével és az argentin Lópezzel.)

Ki a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=36550Ki a legjobb kapus?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=36700

Cúpert igazán az borította ki, hogy télen, amikor a brazil centernek még gyógykezelésen kellett volna részt vennie, kifejezett tiltása ellenére - kikuncsorogva az engedélyt Massimo Moratti elnöknél - hazautazott Rióba, és ész nélkül karneválozott, amint arról a brazil bulvárlapok is beszámoltak.

Moratti elnök Alexandre Martinsra haragszik, mert szerinte a brazil játékosügynök minden alkalmat megragad arra, hogy feleslegesen indulatokat keltsen. "Ronaldo nem eladó. Az egész felhajtás nem egyéb egy nyári zápornál, s mint ilyen, pillanatok alatt megszűnik, s újból kiderül az ég. Egyelőre csak Marzins verzióját ismerem, hétfőn megtudom Ronaldóét is, és engem ez sokkal jobban érdekel."

Ch. Gáll András