Vágólapra másolva!
Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte húszfős keretét a jövő szerdai, Spanyolország elleni budapesti barátságos mérkőzésre, a játékosok között nincs újonc.

A német Bundesligában játszók közül egy kivétellel mindenkire számít a szakember: a júliusban elhunyt öccsét gyászoló Dárdai Pál (Hertha BSC), saját kérésére, ezúttal nincs a meghívottak között. A szerdai, Manchester United elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn bravúros győzelmet arató Zalaegerszeg csapatából ketten - Urbán Flórián és Kenesei Krisztián - lettek a kapitány kiválasztottjai.

A keret tagjai - igaz, csak néhányan, miután a légiósok, illetve az NB I 4. fordulójának utolsó játéknapján, vasárnap pályára lépők csak később csatlakoznak - vasárnap 11 órakor találkoznak a Puskás Ferenc-stadionnál, majd szerdáig a tatai edzőtáborban készülnek. A vidéki tartózkodást csak egyszer, a meccs helyszínén sorra kerülő kedd esti nyilvános edzés erejéig szakítják meg.

A keret
kapusok: Babos Gábor (Breda), Király Gábor (Hertha)
védők: Bodnár László (Dinamo Kijev), Dragóner Attila (Ferencváros), Gyepes Gábor (Ferencváros), Juhár Tamás (Újpest), Lőw Zsolt (Cottbus), Urbán Flórián (ZTE)
középpályások: Böőr Zoltán (DVSC), Fehér Csaba (Breda), Halmosi Péter
(GAK), Lisztes Krisztián (Bremen), Miriuta Vasile (Cottbus), Pető Tamás (Breda), Sebők Vilmos (Cottbus)
csatárok: Fehér Miklós (Benfica), Gera Zoltán (Ferencváros), Kabát Péter (Denizlispor), Kenesei Krisztián (ZTE), Tököli Attila (Ferencváros)
tartalék: Szűcs Lajos (Ferencváros), Korolovszky Gábor (Újpest)

Már kaphatók jegyek a magyar-spanyolra/sport/magyarfoci/20020814markaphatok.htmlFernando Torres Budapesten debütálhat/sport/magyarfoci/20020814fernando.html

Gelleivel egyidőben Róth Antal, az olimpiai (U21) válogatott szövetségi edzője is nyilvánosságra hozta, hogy kikre számít a keddi, spanyolok elleni Megyeri úti összecsapáson.

A keret
kapusok: Balogh J., Fülöp
védők: Bodor, Horváth L., Máté, Nagy G., Pusztai, Szélesi
középpályások: Buzsáky, Czvitkovics, Fehér Z., Makra, Németh N., Tóth B.
csatárok: Halgas, Koplárovics, Szabics, Torghelle