Vágólapra másolva!
Diego Armando Maradona, a 42 éves egykori futballzseni, az 1986-ban világbajnokságot nyert argentin válogatott sztárja a minap interjút adott az Abanderados című tévéműsornak. A beszélgetésben - melyet valamikori játékostársa, Sergio Goycoechea, az 1990-es olaszországi világbajnokságon az argentin csapat hálóját védő kapusa készített - Maradona meglepő módon minősítette Vicente Del Bosquét, a kilencszeres BEK-győztes Real Madrid szakvezetőjét.

"Képtelen vagyok felfedezni bármiféle rendszert a Real Madrid játékában, nincsenek begyakorolt figurák, nem látni a szakértő edző keze nyomát. Kétségtelen, Del Bosque remek ember, jó fej, de mint edző..., hát, nincs nagy véleményem róla" - mondta a beszélgetés egy pontján Maradona.

Del Bosque a világ legjobb futballedzője/sport/focivilag/20030113delbosque.htmlHelguera volt a Real Madrid megmentője/sport/focivilag/20030316helguera.htmlA Primera División állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030316aprimera.html

Ugyanakkor Diego magasztalta a madridi játékosokat, mondván, hogy roppant módon megkönnyítik edzőjük dolgát. "Az az igazság, hogy a Madridnak nincs is szüksége egy jó edzőre, mert a futball igazi óriásai alkotják a csapatot. Ettől függetlenül szívesen látnék egy-két taktikai variációt, sémát, amiről arra a következtetésre juthat az ember, hogy edzője is van ennek a csapatnak. Azt is furcsállom, hogy a madridi mester szinte sohasem ad utasításokat játékosainak meccs közben. Ezért azt kell mondanom, az Arsenal sokkal jobban tetszik nekem, ennek a gárdának a játékán látszik, hogy jó edzője van. Amúgy nem is vagyok oda a spanyol bajnokságért."

Amint szombaton befejeződött a Villarreal-Real Madrid (0-1) mérkőzés, a riporterek megkérdezték, mi a véleménye Del Bosquénak Maradona kijelentéseiről. "Semmi. Mindenesetre, ha már választanom kell, szívesebben vagyok jó ember, mint jó edző."

Ch. Gáll András