Vágólapra másolva!
Meglepő, 3-0-s vereséget szenvedett odahaza a bajnok ZTE a Videotontól a hét végén, Bozsik Péter vezetőedző szerint azonban tavasszal éppen most játszott legjobban a csapata. A zalai tréner természetesen meg is indokolta értékelését, s némileg már előre is tekintett, a szombati, Ferencváros elleni rangadóra.

- Csapata gyengélkedett ennyire, vagy egyszerűen lekontrázta a Videoton önöket a 3-0-s vendéggyőzelemkor?
- Bármilyen fura, nem mondhatok mást, tavasszal ezen a meccsen játszottunk a legjobban, mégis súlyos verést kaptunk. A Debrecen ellen nyertünk ugyan 2-1-re, de ellenfelünknek rengeteg helyzete akadt, azaz örülhettünk a minimális sikernek, míg Győrben botrányosan futballoztunk, ott reális volt a döntetlen. A Videotonnal szemben viszont éppen mi alakítottunk ki sorban ziccereket, ám ki is hagytuk azokat, míg a fehérváriaknak 70 percig sanszuk sem volt a gólszerzésre, ám két szerencsésnek, számunkra pechesnek mondható szabadrúgásgóllal mégis elvitték a három pontot. Nem túlzok, az első kapura lövésükből gól lett, a második találat után azonban tagadhatatlanul szétestünk. Aki látta a meccset, tanúsíthatja, ha 3-0-ra nyerjük a mérkőzést, senki sem szólhat egy szót sem, az eredmény aztán éppen fordított lett, erre mondják, ez a futball kiszámíthatatlansága. Nekünk most a csúf, a Videoton együttesének a szép arcát mutatta a sportág.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030315aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlKi nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47640

- Berkeken belül elismerést váltott ki, hogy támadófutballt játszanak, ugyanakkor adódik a kérdés: éppen ezért könnyebb megkontrázni a csapatát?
- Való igaz, a mezőnyben a legtöbb csapat visszaáll, de legalábbis biztonsági játékra törekszik. Mi egyike vagyunk azon együtteseknek, amelyek karakteres támadófutballt szeretnénk elővezetni, a másik, tapasztalataim alapján a Debrecen, s ezen a stílusunkon nem szeretnék változtatni.

- Ezek szerint a hét végi, Fradi elleni rangadón is nekimennek a fővárosi zöldeknek?
- Legalábbis mi szeretnénk irányítani a játékot. Egyébként felesleges lenne visszaállítanom a fiúkat, mivel ezt tettük az Üllői úti kupameccsen is, a Fradi mégis talált egy gólt, amivel eldöntötte a továbbjutást. Ráadásul nagyon képzett futballistákkal rendelkeznek, Tököli például képes egyetlen villanással betalálni a hálóba. Remélem, a balszerencse-szériánk megszakad végre, s ahogy annak idején a remek mesteredző, Verebes József mondta, előbb-utóbb kamatozni kell a bátor stílusnak, s valaki hamarosan beleszalad a késbe.

- A Videoton elleni vereség után tervez változást az összeállításban?
- Lehet, hogy rákényszerülök, hiszen Szamosi és Nagy Lajos influenzás lett. Egyébként nem terveznék jelentős változást, hiszen mint mondtam, a Videoton elleni 0-3 dacára, ha 70 percig is, de most játszott a legjobban a csapat, s különben sem szeretek egy mérkőzés alapján pálcát törni a labdarúgók felett.

Bánki József

Ezúttal a bajnokot oktatta a Bicskei-legénység/sport/magyarfoci/20030315pontot.html?pIdx=1