Vágólapra másolva!
Pavel Nedvedet, a Juventus 30 éves középpályását választották meg a 2002/2003-as szezon legjobb cseh labdarúgójának. Nedved negyedszer nyerte el a cseh Aranylabdát.

A trófeát 24 órával azután adták át Nedvednek, hogy a cseh válogatottat Európa-bajnoki selejtezőn 5-0-s győzelemre vezette Moldova ellen. Nedved mögött a tavalyi győztes Tomás Rosicky és Jan Koller végzett, mindketten a Borussia Dortmund játékosai. A díj sorsáról döntő szavazást a cseh sportújságírók között rendezték.

Csehország öt mérkőzésen négy győzelmet aratott, egyszer pedig remizett az Eb-selejtezőkön, s 13 pontjával vezeti a 3. csoport tabelláját. Ami Nedvedet illeti, klubjával, a Juventusszal megnyerte az olasz bajnokságot, s a BL-döntőjébe is bejutott, ahol azonban nem léphetett pályára sárga lapjai miatt a Milan ellen. A Juve végül tizenegyesekkel alulmaradt, ám ha Nedved - a csapat legjobbja ebben az idényben - játszik, talán más lett volna az eredmény.

Az év cseh edzőjének Karel Brücknert, a válogatott szakvezetőjét választották, Mario Licka (Baník Ostrava) lett a legjobb fiatal játékos, Jirí Kovalik, az 1. FC Synot csatára pedig a gólkirály, 16 találattal.

Ch. Gáll András