Vágólapra másolva!
Jorge Valdano, a Real Madrid labdarúgócsapatának sportigazgatója kijelentette, hétfőn hozzák nyilvánosságra, hogy meghosszabbítják-e Vicente del Bosque vezetőedző szerződését.

"Megfontolt és körültekintő határozat lesz: nem befolyásolnak bennünket a témában elhangzott különféle találgatások" - fogalmazott Valdano. Az 52 éves Del Bosque több alkalommal is kijelentette, hogy érzése szerint a napjai megvannak számlálva a fővárosi elitklubnál. A szakember három és fél éves tevékenysége során az együttes kétszer Bajnokok Ligáját, egyszer-egyszer pedig bajnokságot, európai Szuperkupát és Világkupát nyert. A tréner helye egészen a Juventus elleni BL-elődöntőig biztosnak tűnt a fővárosiaknál, ám a kiesés után azonnal megkezdődtek a menesztéséről szóló találgatások.

A királyi gárda az idén már csak a bajnokságban diadalmaskodhat, s erre minden esélye megvan: múlt vasárnap fölényesen, 4-0-ra nyerte a fővárosi rangadót az Atlético Madrid ellen, s ezzel két ponttal megelőzte riválisát, mivel a Real Sociedad 3-2-re kikapott a Celta Vigo együttesétől.

Vasárnap az utolsó fordulóban a Real Madrid az Athletic Bilbaót fogadja a Bernabeu-stadionban, míg a Real Sociedad az Atlético Madriddal csap össze San Sebastianban.