Vágólapra másolva!
Diego Maradona élete futballpályafutása után vált igazán nyitott könyvvé a közvélemény számára, és nem éppen példamutató magatartása miatt: az egykori világklasszis elsősorban drogproblémái és botrányai miatt került ismét az érdeklődés középpontjába. A 2001 végén rendezett búcsúmérkőzése után valamennyire kikerült a hírekből, de ne gondoljuk, hogy ekkor nyugodt életet élt volna: mint az alábbi összeállításból kiderül, az elmúlt másfél évben is zajlottak körülötte az események.

2002. január-február:
Maradona azzal kezdi az új évet, hogy Buenos Aires Barrio Parque negyedébe költözik - új szomszédai legnagyobb elkeseredésére. "Általában hajnali négykor jön haza, és ilyenkor mindig hatalmasat dudál az autójával" - panaszkodik az egyik szomszéd, Elena. "A legutóbb tűzijátékhoz volt kedve, amit természetesen azonnal el is intézett, így egyáltalán nem tudtunk aludni. Egy másik éjszaka partit tartott, ahol körülbelül háromszáz petárdát robbantottak fel, olyan volt, mintha háború lenne. A környék elveszítette a nyugalmát. Maradona egy beteg ember, és amíg meg nem gyógyítják, addig mindenkinek csak ártani fog. A háza tele van emberekkel, gyanús alakok mászkálnak fel és alá, nem is beszélve a furgonjáról, ami teljesen elfoglalja a helyet a háztömb előtt. Azt állítja, hogy a furgonból kifogyott az elem (!), és most ki tudja, meddig kell várnunk, amíg elkerül innen. A múltkor büszkén mutogatta az Oszama bin Laden-maszkját. Azt hiszem, jobb lenne, ha Afganisztánba költözne."

A Boca Juniors-elnök apjának volt barátnője, aki Maradona házával szemben lakik, aláírásokat kezd gyűjteni az isteni Diego távozásának érdekében. "Az egyik nap egy kocsi jött ki Maradona garázsából, nekiment a kapunak, és szanaszét törte" - meséli egy másik szomszéd, bizonyos Jorge. "A rendőrség azonnal megérkezett, de a kocsi elmenekült, miközben majdnem elgázolta az egyik rendőrt, akinek sikerült megjegyezni a rendszámot. Mint kiderült, a kocsit már hetek óta keresték."

Február 19., Buenos Aires:
Maradona háza kigyullad (a hivatalos verzió szerint a szaunában keletkezett rövidzárlat miatt). Diego is otthon van az egyik szobalánnyal és egy biztonsági őrrel együtt, de ahelyett, hogy azonnal értesítené a tűzoltóságot, ő inkább menedzserét, Guillermo Coppolát hívja fel. A ház végül nem ég le, de négy szoba teljesen használhatatlanná válik, leginkább azért, mert Maradona furgonja (amelyből, ugye, kifogyott az elem) a ház előtt parkol, és akadályozza a tűzoltókat. Maradona elköltözik, és soha nem tér vissza.