Vágólapra másolva!
A szezon egyik legnagyobb rangadóján a második AS Roma meglepően simán, 4-0-ra legyőzte a harmadik Juventust az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A listavezető Milan hazai pályán kínlódva verte a nyeretlen Perugia együttesét, míg az Inter idegenben csak ikszelt a Sampdoriával. A Lazio könnyedén győzött a Parma otthonában.

Del Piero a lelátóról nézte végig csapata kínszenvedését, mert állítólag nem tetszett neki Lippi mester taktikája, melynek alapján csak a a kispadon kezdett volna. Hogy Alessandro meghúzódott, megsértődött vagy Lippi száműzte a nézők közé, amiért kritizálta a döntését, egyelőre nem tudni.

A pályán nem sokáig puhatolózott a Roma. A 13. percben Totti szöglete után Dacourt előbb rosszul találta el a labdát, de visszapattant hozzá, és 17 méterről jobbal a bal alsóba helyezett. Nem sokkal később Tottinak sült el a lába, húsz méterről bombázta telibe a keresztlécet. A félidő végére enyhe fölényt harcolt ki a Juve, sokra persze nem ment vele.

A második félidőt is a Farkasok kezdték jobban: a 7. percben Montero akasztotta Cassanót, Totti tizenegyese a bal kapufáról pattant a hálóba. A rómaiak játékmestere 19 meccsén 12 gólját lőtte ebben a bajnokságban.

A 70. percben Mancini beadása után Cassano finom bokamozdulattal növelte az előnyt és fokozta a rómaiak örömét. Két perccel később Chivu terítette le Tacchinardit Collina szerint, a haloványan játszó és nekifutás közben feltűnően sokat toporgó Trezeguet azonban lábon lőtte a semerre se mozduló Pelizzolit.

A 85. percben feltette a koronát teljesítményére a Roma: Mancini, Emerson, Mancini, Cassano - négy labdaérintés, egy pompás fejes, egy gyönyörű gól és egy sárga lap Cassanónak, aki gólörömében széttörte a szögletzászlót.

A Roma győzelme nemcsak fényes, hanem értékes is, hiszen amellett, hogy az egyik legnagyobb riválisának látta el a baját, a Zebrákkal ellentétben tartja ötpontos hátrányát a Milannal szemben.

A BL-címvédő azonban csak nem akar botlani. Igaz, ezúttal csak nagy küzdelemben tudta begyűjteni a három pontot, a vendégek ugyanis a 74. percig jól állták a hazaiak rohamait. Ekkor Ruí Costa, majd három perccel később - büntetőből - Pirlo is betalált, a Perugia azonban nem adta fel, és a 84. percben 11-esből szépített. A hátralévő időben viszont nem tudott egyenlíteni, pedig Pancarót a 83. percben kiállította játékvezető.

Az Internazionale döntetlent játszott idegenben a Sampdoriával, míg a Lazio a vártnál magabiztosabban győzte le az otthon játsszó Parmát.

Serie A, 20. forduló:
AS Roma - Juventus 4-0 (1-0)
gól:
Dacourt (13.), Totti (53. 11-esből), Cassano (70., 85.)
kiállítva: Montero (Juventus, 56.)

Milan - Perugia 2-1 (0-0)
gól: Ruí Costa (74.), Pirlo (77. 11-esből), illetve Fresi (84. 11-esből)
kiállítva: Pancaro (Milan, 83.)

Empoli - Siena 1-0 (0-0)
gól: Rocchi (69.)

Modena - Ancona 2-1 (1-1)
gól: Marazzina (36.), Milanetto (61.), illetve Bucchi (6.)
kiállítva: Bucchi (41.)

Parma - Lazio 0-3 (0-1)
gól: C. Lopez (39., 57., az első 11-esből), Corradi (65.)

Reggina - Brescia 0-0
kiállítva: Petruzzi (Brescia, 83.)

Sampdoria - Internazionale 2-2 (0-1)
gól: Cipriani (60.), Doni (85., 11-esből), illetve Vieri (30., 78.)
kiállítva: Conte (Sampdoria, 90.)