Vágólapra másolva!
A két magyar válogatott labdarúgót foglalkoztató Hertha hazai pályán kapott ki a Frankfurttól a Bundesliga 21. fordulójának kiesési rangadóján, s így az utolsó előtti helyre csúszott vissza. A kapus Király Gábor nem jutott szóhoz, míg Dárdai Pált a 77. percben Pinto váltotta a fővárosiaknál. A Dortmund Ewerthon találatával 1-0-ra legyőzte az 1. FC Köln együttesét

Értékes pontot szerzett a listavezető Werder Bremen szombaton a Schalke otthonában, s bár a Bayern München nagy nehezen nyert odahaza a Hamburg ellen, Lisztes Krisztián csapatának előnye hét pont a bajorokkal szemben a Bundesliga tabellájának élén.

- Jól érzem, hogy előzetesen is kiegyeztek volna a döntetlennel Gelsenkirchenben? - kérdeztük Lisztest.
- Előzetesen igen, ám utólag azt mondom, a helyzetek alapján nyerhettünk volna, viszont nem futballoztunk túlzottan jól, így nem kesergünk az eredmény miatt. Főként, hogy riválisaink közül a Stuttgart és a Leverkusen is kikapott, míg a Bayern is csak nagy nehezen tudott nyerni odahaza.

- Önnek hogy ment a játék?
- Sajnos nem lehetek elégedett, edzőnk, Thomas Schaaf le is cserélt, amit jogosnak tartok. Kissé fáradtnak éreztem magam az elmúlt időszak sok utazása miatt, szerintem ezért nem jöttek be a Schalke ellen a megoldásaim, a jövő héten azonban lesz időm rápihenni a Dortmund elleni rangadóra.

- A Schlake ellen a nyártól éppen Gelsenkirchenben futballozó társai, Aílton és Krstajic milyen teljesítményt nyújtottak?
- Aíltonnak sem ment úgy a játék, ahogy szokott, Krstajic viszont végig remekelt, bizonyára a Schalke szurkolói is örülnek, hogy nyártól náluk folytatja.

- A bajnoki cím megszerzése gondolom, most már napi téma az öltözőben...
- Tévedés. Senki nem akarja elkiabálni az aranyérmet, ezért nem is beszélünk róla, hanem mindig kizárólag a soron következő fellépésre koncentrálunk. Most például a Dortmund ellenire.

- A ciprusi tornán, az örmények ellen a magyar válogatottban mennyire ízlett a két ék mögötti szerepköre?
- Bevallom, az az én igazi világom. Nagyon szeretek a kapu elé kerülni, kiszolgálni a csatárokat, amire ebben a pozícióban nagyobb esélyem akad. A Werderben kissé hátrább játszom, de azzal sincs gondom, ám ismétlem, a válogatottban kapott feladat közelebb áll hozzám.

A Bundesliga 21. fordulójának vasárnapi eredményei:
Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 1-2 (0-1)
gól: Rafael (62.), illetve Csa (18.), Amanatidisz (66.)

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 1-0 (1-0)
gól: Ewerthon (26.)

Bánki József