Vágólapra másolva!
A Chelsea együttese nagy meglepetésre pontot vesztett Birminghamben, a kiesés ellen küzdő Cityvel szemben a Premier League 32. fordulójának szombati játéknapján. A jó formában lévő, a hétközi Juventus-veréstől pedig valósággal szárnyakat kapó Arsenal 5-0-ra gázolta el a kilátástalan szezont teljesítő Aston Villát, míg a fantasztikusan hajrázó Portsmouth újabb idegenbeli győzelemmel tett hitet a bentmaradás mellett.

Amikor 28 forduló után a Portsmouth mindössze 18 ponttal a tabella utolsó előtti helyén szerénykedett, talán még a legelvetemültebb Pompey-drukkerek sem gondolták, hogy csapatuknak reális esélye lehet a bentmaradásra. Elmúlt három fellépésükön azonban kilenc pontot szereztek Harry Redknapp tanítványai, aminek köszönhetően sportautókra emlékeztető módon száguldottak el az idei bajnokság egészében leginkább ósdi társszekérre emlékeztető Birmingham City mellett, és pontszámban beérték a West Bromwich Albiont, mivel Gera Zoltán - aki egy félidőt tölthetett pályán - csapata hazai pályán 2-0-ra kikapott a Liverpooltól.

A Fulham elleni sikert követően már nyilvánvaló, hogy a lélektani előny a déli kikötőváros csapatánál van, amelynek ráadásul van egy elmaradt mérkőzése az Arsenal ellen (ezen ugyan nem Lua-Luáék az esélyesek, de biztosak lehetünk benne, hogy a Fratton Parkot - csakúgy mint az elmúlt években - most már nagyon nehéz lesz bevenni), így a közvetlen vetélytársaknak alaposan össze kell kapniuk magukat, ha fel akarják venni a versenyt a Redknapp-bandával.

Az Everton hazai pályán nem tudta legyőzni a sereghajtó Sunderlandet, így lépéshátrányba került az UEFA-kupa-szereplésért vívott harcban, és hasonló cipőben jár a Bolton is, a különbség annyi, hogy a Wanderers MU elleni veresége a BL-álmok végét jelentheti Sam Allardyce csapata számára.

A nap másik vesztese a Tottenham, amely nagyon simán kikapott az eddig gödörben lévő Newcastle otthonában, így vesztett pontok tekintetében már rosszabbul áll, mint az Arsenal, hétfőn ráadául még a Blackburn is befoghatja (a nagyszerű formában lévő Rovers hazai pályán meccsel majd a Wigannel).

Premier League, 32. forduló:
Arsenal - Aston Villa 5-0 (2-0)
gól:
Adebayor (19.), Henry (26., 46.), van Persie (72.), Diaby (80.)

Bolton Wanderers - Manchester United 1-2 (1-1)
gól:
Davies (27.), illetve Saha (33.), van Nistelrooy (79.)

Everton - Sunderland 2-2 (2-1)
gól:
Osman (5.), McFadden (26.), illetve Stead (16.), Delap (80.)

Fulham - Portsmouth 1-3 (1-2)
gól:
Malbranque (10.), illetve O'Neil (1., 62.), Lua-Lua (24.)
kiállítva: Brown (74., Fulham)

Newcastle United - Tottenham Hotspur 3-1 (3-1)
gól:
Bowyer (2.), Ameobi (25.), Shearer (30., 11-esből), illetve Keane (19.)

Birmingham City - Chelsea 0-0

West Bromwich Albion - Liverpool 0-2 (0-2)
gól:
Fowler (7.), Cissé (38.)

Geráék a BL-győztest fogadják/sport/focivilag/20060331nemizgatja.html?pIdx=1