Vágólapra másolva!
Kedden két mérkőzéssel megkezdődtek a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntői. Londonban, az Arsenal kiváló játékkal verte 2-0-ra a Juventust, míg Lisszabonban gól nélküli döntetlenre végzett egymással a Benfica, illetve a Barcelona.

BL-negyeddöntő, 1. mérkőzés
Arsenal - Juventus 2-0 (1-0)
London, Highbury-stadion
v.: Fröjfeldt (svéd)
Arsenal: Lehmann - Eboué, Touré, Senderos, Flamini - Pires, Fabregas, Gilberto, Reyes (Van Persie, 82.) - Hleb - Henry
Juventus: Buffon - Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Emerson, Vieira, Mutu (Chiellini, 72.) - Trezeguet (Zalayeta, 79.), Ibrahimovic
gól: Fabregas (40.), Henry (67.)
piros lap: Camoranesi (87.), Zebina (89.)

Az Arsenal és a Juventus eddig négyszer találkozott európai kupasorozatokban (utoljára 2002-ben), a mérleg az angolokra nézve kedvező, hiszen egy döntetlen mellett az Ágyúsok kétszer, a Zebrák egyszer diadalmaskodtak.

Arséne Wenger, a hazaiak mestere ragaszkodott a 4-5-1-es formációhoz, amely már a Real Madrid ellen is bevált, a csatársor elején természetesen Henry kapott szerepet, míg a középpálya szélein Piresnek, illetve Reyesnek kellett felzárkózni a támadásokhoz.

A Juventus trénere, Fabio Capello a hétvégi, Roma elleni 1-1-re végződő találkozó kezdőcsapatához képest három változtatást eszközölt: az eltiltott Nedved helyét Mutu vette át, a védelembe Zebina került, míg a sérült Del Piero hiányában Trezeguet és Ibrahimovic feladata maradt a gólszerzés.

Az első helyzetet Ibrahimovic hagyta ki, a 7. percben 18 méteres szabadrúgása vágódott szögletre egy hazai védőről. 16 percet kellett várni az angol drukkereknek az első helyzetre: Pires a 16-os jobb oldaláról középre sarkalt, Fabregas megtolta a labdát Viera mellett, de eltörte a labdát, amely keresztbe elsuhant a kapu előtt. Egy perccel később Touré gyenge lövését védte Buffon.

A 19. percben Cannavaro rúgta fel Reyest, a szabadrúgást Henry villámgyorsan kapura csavarta, de elvétette a bal sarkot. A 36. percig gyakorlatilag csak mezőnymunka folyt, akkor Henry végezhetett el 20 méterről szabadrúgást, de magasan a léc fölé lőtt.

A 40. percben megszerezte a vezetést az Arsenal. A félpályán Pires szerelte Vierát, majd remek labdával szöktette Henryt, aki okosan gurított Fabregas elé. A középpályás a 16-os vonalánál csinált egy cselt, majd egy vetődő Juventus-védő lábai között a bal alsó sarokba gurított (1-0).

Egy perc sem telt el, Henry került helyzetbe, de balról, éles szögből keresztbe lőtt a kapu előtt. A félidő 1-0-s hazai előnnyel zárult.

Laposodó produkcióval kezdődött a második játékrész, az első valamirevaló helyzetet a 60. percben láthatta a Highbury közönsége, ekkor Henry lövését tolta ki a jobb sarok elől Buffon. Beindult az "ágyútűz", a 64. percben Fabregas, két perccel később Hleb került helyzetbe, Buffon mindkétszer kiválóan védett.

A 67. percben aztán már az olaszok csodakapusa sem segíthetett. Mintaszerű akció végén Fabregas balról passzolt középre, Henry pedig a kissé háta mögé érkező labdát gyönyörű mozdulattal, estében kanalazta a kapuba (2-0).

A 74. percben Reyes szabadrúgása halt el Buffon ölében. A 87. percben Camoranesi, a 89. percben Zebina is megkapta második sárga lapját, így a Juve-játékosok idő előtt hagyták el a játékteret.

A meccs utolsó momentumaként, a 92. percben még Pires szabadrúgását fogta Buffon. Az Arsenal megérdemelten nyert 2-0-ra, s nagy lépést tett az elődöntőbe jutás felé vezető úton.