Élő:
Vágólapra másolva!
Enyhén szólva is feszült a viszony Raymond Domenech szövetségi kapitány és a francia labdarúgó-válogatott tagjai között -  legalábbis ez derül ki a helyi, hétfői sportsajtóból.

A Le Parisien című újság arról számolt be, hogy egy pénteki, négyszemközti megbeszélés során Thierry Henry kapitány a csapat nevében éles kritikát fogalmazott meg az 57 éves trénerrel szemben.

"Unjuk az edzésmódszereket. - fakadt ki állítólag a Barcelona futballistája. - Tizenkét éve vagyok az együttes tagja, de ilyen helyzetben még sohasem voltam. Nem tudjuk, hogyan kellene játszanunk, hova helyezkedjünk a pályán és hogyan szerveződjünk. Nem tudjuk, mit kell tennünk. Nincs stílusunk, nincs iránymutatás. A játékunk egyszerűen nem működik."

A francia szövetség nem kívánta kommentálni a lapban megjelenteket. A világbajnoki ezüstérmes gárda a pénteken történtek után szombaton csak 1-1-es döntetlent játszott a vendég románokkal vb-selejtezőn, s ez egyben azt is jelenti, hogy amennyiben kikap szerdán a 7. csoportban éllovas szerbek otthonában, szinte minden esélye elszáll az automatikus részvételt jelentő első hely megszerzésére.

Domenech 2004 óta irányítja a francia válogatottat, s azóta már - ilyen-olyan fórumokon - többször is kritika érte a munkáját.