Vágólapra másolva!
Ronaldinho nem kapott meghívót Dungától a mácius 2-án Londonban rendezendő Brazília-Írország mérkőzésre. Mivel ez lesz a dél-amerikai válogatott egyetlen felkészülési mérkőzése a június 11-én kezdődő világbajnokság előtt, úgy tűnik, hogy az AC Milan támadója nem lesz ott Dél-Afrikában.

Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésre összeállított 22 fős keretet, amiben nem szerepel Ronaldinho neve. Az AC Milan világbajnok és aranylabdás játékosa utoljára tavaly áprilisban lépett pályára a brazil válogatottban a Peru elleni világbajnoki selejtezőn.

A játékos mellőzésének hátterében az állhat, hogy Ronaldinho 2008-ban lemondta a Copa Americán való szereplést. Igaz, Kaká is így tett két évvel ezelőtt, a Real Madrid középpályása most mégis ott van Dunga keretében.

"Természetesen a legjobb játékosok kellenek, de ma már ez nem csak a technikai tudásról szól, versenyszellemre és elkötelezettsége van szükség" - nyilatkozta tavaly novemberben Dunga, hozzátéve, hogy ő is látja: Ronaldinho egyre jobban játszik az AC Milanban.

Ronaldinho mellett akadnak más hiányzók is: a liverpooli középpályás, Lucas Leiva, a Sao Paulo középső védője, Miranda, a Fenerbahce balszélsője, André Santos illetve a Gremio kapusa, Victor.

Ugyanakkor Dunga újra meghívott korábban mellőzött játékosokat, úgymint Michel Bastost a Lyonból, Juant és Donit az AS Romából, Klébersont Flamengóból, illetve Gilbertót, aki klubjában, a Cruzeiróban középpályást játszik, a válogatottban viszont balhátvédként juthat szerephez.

A március 2-ai, Írország elleni találkozó a brazilok egyetlen felkészülési mérkőzése lesz a világbajnokság előtt. A 2002-es világbajnok június 15-én Dél-Korea ellen kezdi meg világbajnoki szereplését, majd Elefántcsontparttal (június 20.) és Portugáliával (június 25.) találkozik még a csoportmérkőzései során.

A brazil keret:
kapusok: Julio César (Internazionale), Doni (Roma)
szélső védők: Maicon (Internazionale), Daniel Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro),
Michel Bastos (Lyon)
középső védők: Juan (Roma), Lúcio (Internazionale), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan)
középpályások: Gilberto Silva (Panathinaikosz), Josué (Wolfsburg), Felipe Melo (Juventus), Kaká (Real Madrid), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo)
csatárok: Robinho (Santos), Adriano (Flamengo), Nilmar (Villarreal), Luis Fabiano (Sevilla)