Vágólapra másolva!
A Manchester City rangadóval kezdte a bajnokságot, idegenben játszott gól nélküli döntetlent a Tottenham Hotspurrel. A csapat walesi támadója, Craig Bellamy még a kispadon sem kapott helyet, mivel a Cardiff Citybe tartó támadót a tartalékok közé száműzték.

A manchesteri egyesület a nyáron tovább folytatta a nagybevásárlást, alaposan feltöltötte támadó részlegét, amelyben már így is rengeteg nemzetközi klasszis volt. Roberto Mancininek el kellett döntenie, hogy melyik játékosára nem számít.

Az előző idény történései alapján sejteni lehetett, hogy Bellamynek nem jók az esélyei: a walesi viszonya nem túl jó az olasz edzővel, annak ellenére, hogy a támadó kifejezetten jól futballozott tavasszal. Viselkedése ugyanakkor nem nyerte el Mancini tetszését: a tréner nehezményezte, hogy amikor a City az utolsó előtti fordulóban kikapott a Tottenhamtől, és ezzel elveszítette a BL-be kerülés lehetőségét, Bellamy a lefújás után lepacsizott a Spurs edzőjével, Harry Redknappel.

A Tottenham a nyáron be is jelentkezett a csatárért, azonban a manchesteriek nem akarták közvetlen riválisuknak eladni a játékost - a többi érdeklődő, így a Fulham vagy a Sunderland pedig nem tudta teljesíteni Bellamy fizetési igényét. A csatárt a City nem nevezte az Európa Ligára, ami alapján sejteni lehetett, hogy a Premier League-be tervezett huszonötös keretbe sem fér majd be, a múlt pénteken pedig kiderült, hogy nem is edzhet együtt az első csapattal. Bellamy a tartalékokkal viszont nem volt hajlandó tréningezni, így visszautazott a családjához Cardiffba, és a héten várhatóan a másodosztályú Cardiff Citynél készül. A walesi egyesület szívesen kölcsönvenné, de csak úgy, ha a játékos fizetésének (heti 93 ezer font) egy részét továbbra is a manchesteriek állnák. A Manchester City inkább eladná Bellamyt, ehhez azonban vevőt kellene találnia.

További átigazolási hírek

A Fenerbahce megszerezte az Olympique Marseille csatárát, Mamadou Niangot.

Az Everton támadóját, Victor Anichebét a Newcastle United hívja.

A Werder Bremen közel áll ahhoz, hogy szerződtesse a brazil Santos középpályását, Wesley-t.

A Real Betis csatára, Sergio García az Espanyolba tart.

www.global-soccer.eu