Vágólapra másolva!
A világbajnokság közeledtével egyre több játékos érzi úgy, hogy az állandó játéklehetőség érdekében klubot kell váltania, mert a kispadról nem fogják meghívni a válogatottba. A Real Madridnál Ruud van Nistelrooy már talált is magának új csapatot, a holland támadó Hamburgba költözött, és a következő távozó a középpályás, Fernando Gago lehet.

Ebben a szezonban ugyanis csak elvétve számít Gagóra Manuel Pellegrini: az argentin eddig csupán öt bajnokin lépett pályára, és mindössze három alkalommal kezdett - miközben az előző idényben 24-szer szerepelt a kezdő csapatban.

A játékos ügynöke, Marcelo Lombilla a múlt héten Madridban járt, hogy meggyőzze a Real vezetőségét: mindkét fél számára az lenne a megoldás, ha Gagót elengedné a klub. Érdeklődőben nincsen hiány: az Everton, a Manchester City és a Boca Juniors boldogan szerződtetné a középpályást.

Az egyik spanyol sportnapilap, a Marca úgy tudja, hogy a manchesteriek konkrét, 15 millió eurós ajánlattal álltak elő, Gago viszont legszívesebben nevelőegyesületéhez, a Boca Juniorshoz térne vissza.

További átigazolási hírek:
A Bayern München érdeklődik az Everton dél-afrikai középpályása, Steven Pienaar iránt. A Wigan Athletic ötmillió euróért szerződtette a Villarreal argentin csatárát, Marco Rubént. Az Ajax Amsterdam uruguayi csatára, Luis Suárez 2013-ig meghosszabbította szerződését.

A katalán Sport értesülései szerint az FC Barcelona a Real Sociedad chilei kapusát, Claudio Bravót nézte ki. Ricardo Quaresma, az Internazionale portugál válogatott szélsője az A Bola című sportnapilap szerint kölcsönben a Sportinghoz kerülhet.

www.global-soccer.eu