Vágólapra másolva!
Zdenek Scasny lett a DVSC-TEVA új vezetőedzője, a cseh szakemberrel kétéves szerződést kötött a klub. Scasny a Sparta Prágával kétszer nyert bajnokságot, a Panathinaikosszal 4-1-re verte a PSV-t, és kétszer is ikszelt az Arsenallal a BL-ben.

"Neves külföldi edzők is pályáztak a Loki kispadjára"

Csütörtökön mindenben megállapodott Zdenek Scasny és a DVSC-TEVA, így két évig a cseh tréner irányíthatja a csapat edzéseit.

"Bízunk benne, hogy jó döntést hoztunk, és Zdenek Scasny ugyanolyan sikeres munkát végez majd, mint a DVSC-TEVA előző négy vezetőedzője, Szentes Lázár, Supka Attila, Miroslav Beránek és Herczeg András" - mondta Szima Gábor. "A szakember két napot töltött Debrecenben, megismerte a körülményeket. Nagy kihívásnak tekinti az itteni munkát, mely a megállapodás alapján két esztendőre szól. A célok nem változtak, de a bajnoki címmel kapcsolatos elképzelésünk már nem tőlünk függ. Hiába szerepelünk jól tavasszal, ha a Videoton nem botlik, akkor nem tudjuk elérni azt, amit igazán szeretnénk. Természetesen céljainkat soha nem adjuk fel."

Az 53 éves Zdenek Scasny játékosként négyszer szerepelt a válogatottban, majd vezetőedzőként is sikeres karriert futott be, írja a DVSC.hu.

Scasny edzői pályafutásának első állomása a ciprusi Anagennisi Dherynia volt, majd visszatért hazájába, ahol először a FK Chmel Blsany, majd az FK Usti nad Labem együttesét irányította. 1996-ban a Sparta Prágánál kezdetben pályaedzőként, két évvel később pedig már vezetőedzőként dolgozott, a csapattal zsinórban kétszer megnyerte a cseh bajnokságot.

Következett három szezon a Viktoria Zizkovnál, ahol évről évre egyre jobb helyezést ért el: kilencedik, ötödik, majd bronzérmes lett a csapat, utóbbi a klub történetének eddigi legnagyobb bajnoki sikere. 2001-ben a cseh kupát is elhódította a VZ.

Forrás: AFP
Scasny edzést tart a Panathinaikosznak

A Zizkov után Görögországban edzősködött Scasny. Először az OFI Krétát, majd 2004-től a Panathinaikoszt irányította. A Bajnokok Ligája csoportkörében a zöld-fehérek kiütötték hazai pályán a PSV-t (4-1), legyőzték 2-1-re a Rosenborgot, az Arsenal ellen mindkétszer döntetlent értek el. Ebben a nehéz csoportban kilenc pontot szerezve végül a harmadik helyen végzett csapata, így folytathatta a küzdelmet az UEFA-kupában, ám már nem a cseh edzővel, aki visszatért hazájába, hogy megmentse a kieséstől a SIAD Most együttesét.

Következő állomáshelye az FK Mladá Boleslav volt. A csapattal az UEFA-kupában indult, a Palermo kiverésével bejutott a csoportkörbe, ahol a negyedik helyen végzett a Villarreal, a Fiorentina és az AEK Athén mögött.

Scasny a 2008/2009-es szezon felélnél a tabella utolsó helyén álló Viktoria Zizkovot vette át, ám már nem tudta megmenteni a kieséstől a csapatot.

Zdenek Scasny segítője az 54 éves Meszlényi Tibor lesz, aki aktív pályafutása során a Jednota Trencínben, majd Vágsellyén szerepelt. Edzőként megfordult Galantán, Párkányban, Léván, ült az SKP Devín, Vráble, Újvár, Vágsellye, Balony, Pered, a Mocenok, legutóbb pedig két évig a Dunaszerdahely kispadján.