Vágólapra másolva!
Nem hajlandók meccsre járni a Frerencváros szervezett szurkolói csoportjának tagjai, amíg élnek az új stadionban bevezetett szabályok. A biometrikus azonosítás tette be a kaput, szerintük így már nem lehet őszintén megélni a fanatizmust.

A Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai határozatlan ideig nem hajlandók látogatni a futballcsapat azon mérkőzéseit, ahol a klub által nemrég bevezetett új szabályozás alapján lehet csak jegyhez jutni - áll a szurkolói csoportok közös közleményében.

A szurkolói kártya, a névre szóló jegyekhez pluszban kért személyes adatok, az arcfelismerős, mindent látni akaró "több száz kamera" után biometrikus adatok gyűjtése "az a pont, amit ez a közösség már nem tud tolerálni" - írják az átadás előtt álló új arénában bevezetett, "elfogadhatatlannak" nevezett intézkedésekről.

Ilyen az új stadion Forrás: Fradi.hu

A drukkerek szerint ezek az intézkedések pont annak a fanatizmusnak az őszinte megélését lehetetlenítik el, ami a Fradit megkülönbözteti a többi magyar csapattól, "Magyarország legdrágábban látogatható sportlétesítményét" pedig "futballgyárrá", "egy új elit játszóterévé" tette.

A közlemény tanúsága szerint a szurkolók azt is kifogásolják, hogy a klub a beléptetési rendszer új szabályait "az utolsó pillanatokig titkolta", így eleve nem volt esély kompromisszumot keresni. Kérik ezért a többi szurkolót, hogy csatlakozzon a bojkotthoz, egyelőre ne regisztráljon a most meghatározott feltételek mellett.