Vágólapra másolva!
Befejezi pályafutását a korábbi tízszeres válogatott csatár, Sowunmi Thomas.

Noha júliusban már harmincnyolc éves leszek, nem a korom miatt hagyom abba, hanem azért, mert csapatom, az Ajka kiesett az NB II-ből. Szomorú vagyok, mert nem kieső együttesből terveztem a visszavonulást" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Sowunmi, aki pályafutása során megfordult a Dunaferrben, a Vasasban és a Ferencvárosban is.

Skóciából a mai napig írnak neki

Azt mondta, a Fradinál volt a legjobb formában,

de egy banális baleset kettétörte a karrierjét,

amikor az Üllői úti hátsó füvesen nekicsúszott a korlátot tartó oszlopnak, és eltört a sípcsontja, ami miatt 9 hónapot ki kellett hagynia.

A Fradiban volt a legjobb formában Forrás: MTI

Külföldön is kipróbálhatta magát, a cseh Slovackóban, a skót Hiberniansnél és a ciprusi APOP-nál is szerepelt, a skótoknál csak öt meccsen lépett pályára, de még mindig kap levelet a szurkolóktól. A válogatottban tíz meccsen kapott lehetőséget, és 1999-ben az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőn szerezte egyetlen gólját.

2001-ben a bukaresti vb-selejtező előtt a román lapok Sowunmiról úgy cikkeztek, mint a magyar válogatott titkos fegyveréréről, végül az lett a vége, hogy pályára sem lépett. "Örültem, hogy tartanak tőlem a románok, de nem lepett meg, hogy nem játszottam, mivel nem voltam stabil tagja a válogatottnak" – mondta az Origónak egy 2011-es interjúban.

A portugál legenda is köszöntötte

"A Portugália elleni lisszaboni meccs örök emlék. Kikaptunk, de megtapsoltak bennünket a helyiek, sőt a legendás Eusébio is odajött hozzám." Sowunmi UEFA A licences edzői képesítéssel rendelkezik, úgyhogy várhatóan nem fog elszakadni a sportágtól.