Megvan az egyiptomi fociválogatott új szövetségi kapitánya

Javier Aguirre, foci
SPAIN, Zaragoza : Zaragoza's coach Javier Aguirre gestures during the Spanish League football match between Zaragoza and Malaga at La Romareda stadium in Zaragoza, on September 25, 2011 at La Romareda stadium in Zaragoza. AFP PHOTO/CESAR MANSO
Vágólapra másolva!
Javier Aguirre követi az egyiptomi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján a sikertelen világbajnoki szereplés miatt menesztett Hector Cúpert.

A helyi szövetség bejelentése alapján az 59 éves mexikói szakember - aki 1986-ban játékosként, 2010-ben pedig hazája szakvezetőjeként volt vb-résztvevő - négy évre szóló szerződést írt alá, és havi 120 ezer dollár (körülbelül 33 millió forint) lesz a fizetése. Aguirre korábban volt már japán szövetségi kapitány és Spanyolországban az Atlético Madrid, az Osasuna, a Real Zaragoza valamint az Espanyol vezetőedzője.

A hétszeres Afrika-bajnok a csoportkör után három vereséggel, pont nélkül búcsúzott az oroszországi vb-től. Az argentin Cúper 2015 óta ült a kispadon, és 28 év után először vezette ki a nemzeti csapatot a világbajnokságra.