Hihetetlen módon bukott el a tavalyi döntős az MLS rájátszásában

Real Salt Lake v Minnesota United FC GettyImageRank2 Color Image major league soccer mls soccer Horizontal SPORT
ST. PAUL, MINNESOTA - APRIL 24: Anderson Julio #29 of Real Salt Lake celebrates after scoring a goal against Minnesota United in the first half of the game at Allianz Field on April 24, 2021 in St Paul, Minnesota. David Berding/Getty Images/AFP (Photo by David Berding / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen hihetetlen statisztikát produkálva győzte le a rájátszásba éppen csak becsusszanó Real Salt Lake csapata a liga egyik legjobb együttesét, a Seattle Sounderst az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság rájátszásában.

Az első körben rendezett mérkőzésen minden a tavalyi döntős, idén a Nyugati Főcsoport második helyén a rájátszásba jutó Sounders mellett szólt, amelyik hazai pályán, közismerten vérmes szurkolótábora előtt fogadta a Realt.

A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően alakult, a Seattle végig fölényben játszott, a labdabirtoklás aránya 62-38 százalék volt a javukra, míg ők 711-et passzoltak, addig a vendégek csak 461-et, pontosabban, és, ami a legfontosabb gólra törően játszottak.

Míg a Seattle 21 lövéssel próbálkozott, addig a vendégek a hosszabbítással együtt 120 perces játékidőben egyetlen egy lövést sem küldtek kapura.

Az is igaz viszont, hogy a rengeteg hazai próbálkozásból csak három talált kaput, míg tizet blokkoltak a védők.

A vége így büntetőpárbaj lett, amit, hogy máshogy, mint egy szerencsés - vagy halálosan precíz - lövéssel nyert meg végül a Real Salt Lake.

A utahi csapat ellenfele a nyugati elődöntőben a Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City lesz november 28-án, ismét idegenben.