José Mourinho miatt megváltoztatják a budapesti Európa-liga-döntő programját

Bayer Leverkusen - AS Rome Sports soccer Horizontal EUROPA LEAGUE
18 May 2023, North Rhine-Westphalia, Leverkusen: Soccer: Europa League, Bayer Leverkusen - AS Roma, knockout round, semifinals, second legs, at BayArena. Rome's coach Jose Mourinho after the match. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Május 31-én a budapesti Puskás Arénában kerül sor a labdarúgó Európa-liga döntőjére. A spanyol Sevilla ellenfele az olasz AS Roma lesz, amelynek a vezetőedzője, José Mourinho az eseményt megelőző héten tett egy észrevételt, amely miatt módosul a rómaiak edzésének időpontja – írta a metropol.hu.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) projektigazgatója, Szabó Vilmos a csapatával együtt másfél éve dolgozik azon, hogy a 2020-as Európai Szuperkupa és a 2021-es Európa-bajnoki mérkőzések után a harmadik nagy nemzetközi esemény lebonyolítása is zökkenőmentes legyen.
„Szerencsére ugyanazzal a csapattal tudok együtt dolgozni, amely a Szuperkupán és az Eb-n is működött. Sok a hasonlóság, most azonban

– nyilatkozta Szabó Vilmos a Metropolnak. – A csapatok érkezése és elszállásolása UEFA-feladat, de ebben is segítünk közterület foglalási engedélyekkel. Például a repülő landolása után a csapatbusz már a betonon várja majd a játékosokat és a stábot, azonnal felszállhatnak rá.

A fan meeting point a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséghez tartozik, ők bonyolítják le a stadionon kívüli, a városban történő dolgokat."

Mourinhónak nem tetszett a rómaiak edzésének eredeti időpontja Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Szabó hozzátette, hogy az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho kért némi módosítást az előzetes megállapodáshoz képest.
„Semmi olyat nem mondtak, ami minket váratlanul ért volna, apró kérések, módosítások felmerültek, de ezek jelentéktelenek. Például

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) attól tart, hogy a tavalyi párizsi Bajnokok Ligája-döntőhöz hasonlóan ezúttal is sok szurkoló érkezik majd jegy nélkül a helyszínre, ám erre is van megoldása a szervezőknek.
„Másfél éven folyamatos egyeztetésekkel dolgozunk. A tavalyi párizsi döntőn történtek miatt

Már kaptunk információt arról, hogy Rómából valóban várhatóak belépő nélküli drukkerek, de megemelt biztonsági létszámmal, illetve apró taktikákkal, cselekkel készülünk, hogy kiszűrjük őket. Már teljes kapacitással dolgozunk a héten. Az UEFA-tól közel 200 ember van itt a helyszínen, az MLSZ részéről 30-an lehetünk, 1200-an lesznek a biztonsági szolgálattól, 500 önkéntes dolgozik, és majdnem 800-1000 közé tehetők a büfések és a VIP-en belüli felszolgálók száma. Közel négyezren vagyunk, akik részt veszünk az Európa-liga döntő megrendezésében."