Erling Haaland megdöntheti Cristiano Ronaldo BL-rekordját is

fbl TOPSHOTS Horizontal
Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland (R) celebrates with Manchester City's Portuguese midfielder Bernardo Silva (L) after scoring their third goal during the UEFA Champions League quarter final, first leg football match between Manchester City and Bayern Munich at the Etihad Stadium in Manchester, north-west England, on April 11, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Real Madrid és a Manchester City elődöntős párharcának egyik kulcsszereplője Erling Haaland, az angol bajnokcsapat támadója lehet, aki a Bajnokok Ligájában is megdönthet egy újabb rekordot.

A norvég csatár már 12 gólt szerzett a jelenlegi kiírásban, öt találatra lenne szüksége ahhoz, hogy beállítsa a portugál Cristiano Ronaldo 2013/14-es BL-rekordját. Ez egyáltalán nem lenne váratlan teljesítmény Haalandtól, aki még a Salzburg színeiben mesterhármassal mutatkozott be az elitsorozatban, amelyben azóta már ötgólos meccse is volt.

Amennyiben Haaland teljesítené ezt a feladatot, akkor egy másik rekordot is átírna, ugyanis a BL történetében Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain francia világbajnoka lépte át a leggyorsabban a 40 gólos határt. A legutóbbi vb-döntőben mesterhármast szerzett csatár 23 évesen és 317 naposan érte el ezt mérföldkövet, míg a norvég támadó 27 BL-fellépésén már 35-ször köszönt be és még nem töltötte be a 23. életévét.

Erling Haaland elképesztő formában van Forrás: AFP/Paul Ellis

A Borussia Dortmundtól tavaly nyáron szerződtetett Haaland első Premier League-ben töltött szezonjában már történelmet írt, ugyanis múlt szerdán szezonbeli 35. bajnoki találatát jegyezte, amivel Alan Shearer és Andy Cole csúcsát adta át a múltnak.

A Real Madrid és a Manchester City párharcának első felvonását kedden 21.00-től élőben közvetíti az M4 Sport.