Forró hangulatra számít a Fiorentina a Fradi elleni meccsen

Firenze, 2023. október 5. A ferencvárosi szurkolók gólöröme a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában játszott az olasz Fiorentina - Ferencvárosi TC mérkőzésen a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2023. október 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Fiorentina labdarúgócsapata számára fontos lesz csütörtökön a csoportelsőség kivívása a Ferencváros vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga hatodik, utolsó fordulójában.

ráadásul az Európa-ligából mindenképpen erős csapattal kellene játszani. Az előző szezonban ugyan sikerrel vettük azt a kört, de ettől most megkímélném magamat és a csapatot" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Vincenzo Italiano vezetőedző.

Vincenzo Italianónak nem áll szándékában megkönnyíteni a Fradi dolgát Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A 46 éves tréner kifejtette,

erős riválisnak tartja a magyar bajnokot, amelytől van félnivalója a Fiorentinának.

Különösen azért, mert nem számíthat az eltiltás miatt hiányzó csapatkapitányra, Cristiano Biraghira, illetve sérülés miatt a támadók közül Riccardo Sottil, míg a középpályáról Giacomo Bonaventura és a brazil Arthur Melo sem bevethető. Megjegyezte, az argentin csatár, Nicolás González viszont felépült.

"Úgy látom, hogy Dejan Stankovic irányításával identitása lett a Ferencvárosnak, melynek fejlődik a játéka. Hiába volt az utóbbi időben néhány rosszabb eredménye, jó úton jár" - jelentette ki a zöld-fehérekről Italiano, aki emlékeztetett arra is, hogy a firenzei első felvonáson csapata minden büszkeségére, tartására szükség volt, hogy kétgólos hátrányból egyenlítve pontot mentsen az FTC ellen.

A játékosok részéről Luca Ranieri úgy nyilatkozott, telt házas "forró meccsre" számít, de megjegyezte, hozzá vannak szokva az ilyen légkörhöz és sok szurkoló érkezik Firenzéből is.

Firenzében kitett magáért a Fradi-tábor, és ez a Groupama Arénában sem lesz másként Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Az első meccs első félidejében nem voltunk jók, a Ferencváros uralta a játékot, mert túl lazák voltunk. Ezúttal igyekszünk végig olyan játékot nyújtani, mint akkor a második félidőben" - utalt az október elején 2-2-re végződött összecsapásra a 24 éves védő.

A Konferencia-liga utolsó, hatodik fordulójában a Ferencváros-Fiorentina mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik a Groupama Arénában. A magyar bajnok győzelemmel csoportelsőként a nyolcaddöntőben folytathatja a szereplését, döntetlennel pedig februárban játszania kell a 16 közé jutásért. Ha viszont kikap, akkor - a csoport másik meccse eredményének függvényében - akár ki is eshet.

A találkozót az Origo szöveges élő formában közvetíti, és helyszíni összefoglalóval is jelentkezik.