Vágólapra másolva!
A Premier League 28. fordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool 1-1-es döntetlent játszott a Manchester City ellen az Anfield Roadon. Pep Guardiola a második félidőben lecserélte egyik legnagyobb sztárját, Kevin De Bruynét, a belga középpályást pedig alaposan felháborította edzője döntése.

De Bruyne őrjöngött a lecserélése után

A bajnoki címért folyó harc továbbra is rendkívül kiélezett a Premier League-ben. A vasárnapi rangadón a Liverpool 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Manchester Cityvel az Anfield Roadon, az eredmény legnagyobb nyertese az Arsenal lett, amely így a tabella élére ugrott. Pep Guardiola a második félidőben úgy döntött, lecseréli a meccsen gólpasszig jutó Kevin De Bruynét, a csapat egyik legnagyobb sztárja pedig mindezt nem vette jó néven. A belga középpályás dühösen vitatkozott a katalán edzővel, amikor lejött a pályáról, majd a kispadon is mondta a magáét, láthatóan nagyon bosszanotta a tréner döntése. 

Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne bosszús volt a lecserélése után
Fotó: AFP (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Guardiola szereti, ha De Bruyne dühös

Később Guardiola is megszólalt, elárulta, miért cserélte le a City legjobbját. 

Örülök, amikor ezt látom. Szeretem, ha dühös, ez jó. Most viszont már boldog. Tudtam, hogy mi hiányzott a játékunkból, nem tudtuk megtartani a labdát. Miután lejött, ebben feljavultunk.

De mit is mondhatnék Kevinről. Szükségünk van rá, nagyon fontos nekünk" - nyilatkozta a meccs után a katalán szakember.

Elhúzódó sérülése miatt a 32 éves sztár ebben a szezonban, minden sorozatot figyelembe véve mindössze 14 meccsen tudott eddig pályára lépni, ezeken 2 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott. 

A Manchester City a Premier League-ben a harmadik helyen áll, 1 ponttal lemaradva az Arsenal, Liverpool párostól. Guardiola csapatának megvan az esélye rá, hogy akár idén is triplázzon, ugyanis a City az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában is még versenyben van.

Kapcsolódó cikkek