Élő:
Vágólapra másolva!
Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen, így Jürgen Klopp csapata nagy valószínűséggel le is mondhat a bajnoki címről szőtt álmairól. És ha ez még nem lenne elég, a magyar válogatott csapatkapitánya megint negatív kritikákat kapott, a Liverpool Echo lap szerint Szoboszlai Dominik és Ibrahima Konaté lefelé lógott ki a csapatból.

Az Atalanta (1-0) és a Fulham (3-1) elleni sikerek láttán csak óvatosan bizakodhattak a Liverpool szurkolói, mivel a csapat játéka ezeken a meccseken sem volt az igazi. Ezek után következett az Everton elleni derbi, amit valószínűleg a Vörösök szeretnének gyorsan elfelejteni.

Atalanta v Liverpool FC: Quarter-Final Second Leg - UEFA Europa League 2023/24, Szoboszlai Dominik
Ismét Szoboszlai Dominik lett a bűnbak 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Luca Rossini/NurPhoto

Pedig létfontosságú lett volna számukra a győzelem a bajnoki címért folyó hármas versenyfutásban, ugyanis az Arsenal - keddi sikerének és a Liverpool kudarcának köszönhetően - három ponttal meglépett, míg a címvédő Manchester City hátránya úgy maradt egy pont, hogy két meccsel kevesebbet játszott.

A Liverpool szörnyű teljesítményt nyújtott a szerdai mérkőzés első félidejének részében, a másodikban pedig szokásukhoz híven elpuskázták a helyzeteiket. 

Az Everton ezt köszönte szépen, mindkét játékrészben szerzett egy-egy gólt, 2-0-ra nyert, és duplán ünnepelhetett. Legyőzte a városi riválist, amelynek porrá is zúzta a bajnoki címről szőtt álmait.

Ráadásul a pontlevonások miatt a bennmaradásért küzdő Everton a sikerével megszakította rossz sorozatát városi ellenlábasával szemben, ugyanis otthon az előző 12 összecsapáson - kilenc döntetlen, három vereség - nyeretlen maradt ellene.

Konaté mellett Szoboszlai Dominikot látták a legrosszabbnak

A Liverpool támadói ezúttal is árnyékai voltak önmaguknak, a Liverpool Echo lap szerint azonban nem ők voltak az este legrosszabban teljesítő játékosai. Hanem egy védő és egy középpályás: 

Ibrahima Konaté és Szoboszlai Dominik, akik hármas értékelést kaptak

 - szúrta ki a Magyar Nemzet.

Konatéről azt írták, a francia védő számára rémálomszerű volt az első félidő, mert Dominic Calvert-Lewinnal egyszerűen nem tudott mit kezdeni. Emellett hozzájárult az Everton vezető góljához, a második félidőt pedig egy eladott labdával kezdte. Míg Szoboszlaink szerintük egy felvillanása volt az első félidőben, egyébként viszont nem ment neki a játék, és a másodikban sem nyújtott meggyőző teljesítményt. Jürgen Klopp mindkettejüket a 63. percben cserélte le az Everton ellen, Szoboszlai meg is sérülhetett, legalábbis a lábát fájlalta.

A helyzeteit rendre elhibázó Darwin Núnez négyest kapott, a legjobbnak pedig Alisson Beckert és Luis Díazt látta a cikk szerzője, aki a brazil és a kolumbiai teljesítményét hétre értékelte.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.