Vágólapra másolva!
A szaúdi labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Cristiano Ronaldo csapata, az Al-Nasszr 1-0-ra nyert a Damac otthonában.

Ronaldo elképesztő formába lendült a bajnokság hajrájába, hiszen az előző két fordulóban, mindössze 72 óra alatt kétszer lőtt mesterhármast, ugyanis előbb az al-Taj elleni 5-0-s győzelem alkalmával, majd az Abha otthonában 8-0-ra megnyert találkozón is háromszor vette be az ellenfél kapuját. 

Cristano Ronaldo
Ezúttal nem Ronaldo volt az al-Nasszr hőse
Fotó: AFP

Kisebb meglepetésre az al-Nasszr legnagyobb sztárjai, így Ronaldo, Marcelo Brozovic és Sadio Mané is csak a kispadon kezdett, pedig a 39 éves portugál klasszisnak kifejezetten jól megy a játék a Damac ellen, hiszen eddig két meccs alatt négyszer volt eredményes a hetedik helyen álló csapat ellen.

Az al-Nasszr a papírformának megfelelően nyomott, viszont Ronaldo nélkül látványosan nem ment a támadójáték, mindössze egyszer találta el a kaput a rijádi csapat, mielőtt az ötszörös aranylabdás hatalmas ováció közepette a 66. percben pályára lépett csereként. Ronaldo a hajrában kis híján gólpasszt, miután betört a tizenhatoson belülre, majd az alapvonalról középre adott, de a berobbanó Abdulrahman Ghareeb négy méterről a felső lécre bombázott.

 A hosszabbításban aztán kicsikarta a győzelmet az al-Nasszr, miután Brozovic szögletét Aymeric Laporte fejelte a kapuba. 

Az al-Nasszr zsinórban a negyedik győzelmét aratta, ám hét fordulóval a szaúdi bajnokság vége előtt a hátránya továbbra is 12 pont a listavezető al-Hilallal szemben.

Kapcsolódó cikkek