Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Debreceni VSC 1-0-ra győzte le a Kecskemét együttesét. A találkozó egyetlen gólját Dzsudzsák Balázs szerezte büntetőből.

Az első tíz perc nem sok érdekességet hozott, majd Dzsudzsék sérülése miatt aggódhattak a debreceni szurkolók, de az ápolás után tudta folytatni a játékot a magyar válogatottsági rekorder.

Visszavont büntető volt, gól nem 

A folytatásban sem sokat változott a játék képe, egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé kerekedni, így nem is voltak igazán nagy helyzetek. Egy-két kisebb lehetőség adódott mindkét oldalon, de inkább a taktikai csata dominált, illetve hibákból is akadt bőven.

A 38. percben úgy tűnt, hogy büntetőhöz jut a Loki, miután Bódi Nagy szorításában elesett. Ám hiába ítélt először tizenegyest Karakó, a videobíró segítségével úgy döntött, hogy a debreceni támadó rúgta meg a KTE védőjének a lábát, így nem adott végül büntetőt.

Ezt követően megélénkült a játék az utolsó percekre, az élete első NB I-es bajnokiján védő Gersák a ráadás pillanatiban óriásit védett Dzsudzsák megpattanó lövése után. Gól azonban nem esett, így 0-0-s döntetlennel mentek a szünetre a csapatok.

Dzsudzsák Balázs betalált

A második félidő elején sem igazán változott a játék képe, próbálkozott a DVSC, de a Kecskemét jól védekezett. Az 55. percben Zsótér révén mégis a vendégek szerezhettek volna vezetést, de Megyeri nagyot tudott védeni a tekerés után. Öt perccel később egy újabb KTE-kontra végén ezúttal Horváth tekert szépen, de Megyeri ismét a helyén volt. Ezek egyértelműen a vendég együttes percei voltak. 

Nem sokkal később ismét Megyerinek mondhattak köszönetet a debreceniek, Dreskovics hatalmas hibája után védte Lukács ziccerét. 

A 65. percben a Loki jobb oldali szögelte után Dreskovics maradt lent a földön, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. A videobíró azonban szólt Karakónak, aki az eset visszanézése után büntetőt ítélt, mivel Belényesi arcon rúgta a Loki játékosát. A büntetőt végül a 69. percben Dzsudzsák magabiztosan értékesítette. 

A Loki a folytatásban magabiztosan tartotta az egygólos előnyét, a Kecskemét nem igazán tudott váltani, a cserék sem hoztak igazán lendületet a játékba. Karakó hét perces hosszabbítást rendelt el, amelynek az elején Lukács rontott el egy elképesztő ziccert. Újabb gólt viszont már nem esett - még a másik oldalon Kocsis is elrontott egy hatalmas helyzetet ., így a Debrecen 1-0-ra nyert a Kecskemét ellen. 

A DVSC a sikerével továbbra is versenyben van a harmadik, negyedik helyért, míg a KTE maradt a 9. helyen és tíz pontra van a már kieső Kisvárdától. A vendégek immár négy forduló óta nyeretlenek. 

OTP Bank Liga, 28. forduló
Debreceni VSC-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5244 néző, v.: Karakó
gólszerző: Dzsudzsák (69., 11-esből)
sárga lap: Ojediran (53.), Szécsi (82.), Kocsis (89.), illetve Horváth K. (14.), Pálinkás (45+3.), Katona L. (62.), Belényesi (68.), Derekas (78.)

Debreceni VSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Dzsudzsák (Romancsuk, 85.), Ojediran (Manrique, 65.), Szuhodvoszki (Loncar, 63.) - Vajda (Szécsi, 76.), Bárány, Bódi (Kocsis, 64.)

Kecskeméti TE: Kersák - Nagy O. (Szabó A., a szünetben), Belényesi, Katona L. - Szűcs, Meszhi (Derekas, 70.), Zsótér (Nikitscher, 70.), Zeke (Leoni, 82.) - Pálinkás (Banó-Szabó, 59.), Lukács, Horváth K.

A tabella
Fotó: eredmenyek.com

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.