Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a kiesés ellen menekülő Kisvárda 4-1-re győzte le az Újpest együttesét, így van esélye az NB I-es tagság megőrzésére.

A találkozó előtt 13 pont volt a hátránya a már bennmaradást érő helyen álló Újpesttől a Kisvárdának, így Feczkó Tamás együttesének létfontosságú volt a három pont megszerzése. 

Kisvárda, Újpest
A Kisvárdának csoda kell a bennmaradáshoz
Fotó: Moricz Csaba / Kisvárda FC

Négygólos első félidő Kisvárdán 

A hazai együttes ennek megfelelően kezdte az összecsapást, már a 8. percben sikerült előnybe kerülnie, amikor Makowski passza után Navrátil lépett ki, 

majd a védőjét megelőzve 15 méterről tökéletesen emelte át a kapujából kifutó Banait.

A kiesés ellen küzdő hazai együttes a folytatásban is jól játszott, és a 17. percben már kétgólos volt az előnye: 

Koburi adta el a labdát a saját tizenhatosa előterében, Makowski pedig szépen szolgálta ki Mesanovicot, aki okosan lőtt 12 méterről a jobb alsóba.

Az ivószünetet követően nem sokkal - amely azért áprilisban nem éppen megszokott itthon, de 26 fok volt ekkor Kisvárdán - büntetőhöz jutott az Újpest, miután a 28. percben Ambrose lábát érte el a kapujából kifutó Kovács. A jogos tizenegyest a 30. percben Ljujics váltotta gólra, bár a sárga lapot kapó Kovács érezte az irányt, nem védhette a jól meglőtt labdát.

Ám amikor már kezdtek volna reménykedni a vendégek, 

a 40. percben jött az újabb kisvárdai gól: bal oldali szabadrúgás után Matic az ötösről fejelt jobbról a kapu közepébe.

 Újabb gól már nem esett, így 3-1-es hazai vezetéssel mentek pihenőre a csapatok. 

Kisvárda, Újpest
Kiváló első félidőt produkált a Kisvárda
Fotó: Moricz Csaba / Kisvárda FC

Nem tudott feltámadni az Újpest

Hiába cserélt a szünetben kettőt is - Csoboth és Tajti is beállt - a második félidő elején is a Kisvárda játszott jobban. Az 54. percben ennek meg is lett az eredménye, 

Makowski lőtt távolról elképesztően nagy gólt, így már 4-1 volt az állás. 

Nem sokkal később Mörschel szépíthetett volna egy szöglet után, de a bíró nem adta meg a találatot, mert kikanyarodott a labda már a beadásnál.

A folytatásban mindkét oldalon adódtak jó lehetőségek, de ezek kimaradtak. Közben mindkét oldalon folyamatosak voltak a cserék. A 70. percben Ganea szenvedett súlyosnak tűnő sérülést, hordágyon kellett levinni a pályáról az újpesti játékost. 

Az utolsó húsz percben már mindkét csapat a mérkőzés végét várta - bár hazai lehetőségek még adódtak -, így nem is meglepő, hogy újabb gól már nem esett. A sikerével a Kisvárda 10 pontra közelítette meg az Újpestet öt körrel a bajnokság vége előtt.  

OTP Bank Liga, 28. forduló
Kisvárda-Újpest FC 4-1 (3-1)

Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Navratil (8.), Mesanovic (17.), Matic (39.), Makowski (54.), illetve Ljujic (30., 11-esből)
sárga lap: Kovács M. (29.), Matic (69.), illetve Huszti (45+1.), Radosevic (53.), Mörschel (89.)

Kisvárda: Kovács M. - Cipetic (Stefan, 71.), Lippai, Jovicic, Körmendi - Melnyik (Osztrovka, 82.), Matic - Navratil (Ilievski, 89.), Makowski (Ötvös, 70.), Sapic (Camaj, 70.) - Mesanovic

Újpest: Banai - Pauljevic, Huszti, Anculasz (Csoboth, a szünetben), Koburi, Geiger - Radosevic (Kiss T., 63.), Mack (Tajti, a szünetben), Ljujic - Ambrose (Ganea, 63., Onovo 73.), Mörschel

A tabella
Forrás: eredmenyek.com

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.