Vágólapra másolva!
Kevés megalázóbb dolog van egy futballista életében, mint amikor csereként pályára küldik, majd látható ok nélkül nem sokkal később lecseréli az edzője. Ez történt Lisztes Krisztiánnal, a Ferencváros fiatal csatárával a Paks elleni Magyar Kupa-döntőben. Dejan Sztankovics, a bajnok edzője felfedte döntése hátterét.

A bajnok Ferencváros 19 éves tehetséges csatára, akit az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keret tartalékai közé is meghívott Marco Rossi szövetségi kapitány, jó ideig nem fogja elfelejteni a szerdai Magyar Kupa-döntőt. Nemcsak azért, mert a Ferencváros hosszabbítás után 2-0-ra kikapott a Pakstól, de saját teljesítménye miatt sem.

Mol Magyar Kupa, Puskás Aréna, Paksi FC, Ferencvárosi TC, döntő, 2024. 05. 15.
Lisztes Krisztiánnak volt és lesz is sokkal jobb meccse, mint a kupadöntő volt
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo 

Dejan Sztankovics a 82. percben küldte pályára a nyártól az Eintracht Frankfurt játékosának számító Lisztest, a hosszabbítás tizedik percében, azaz a meccs 100. percében le is hívta a pályáról. Ezt nem lehet könnyű megemészteni, de a szerb szakember elmondta, hogy miért döntött így, szúrta ki a Magyar Nemzet

Krisztián nem edzett tegnap, beteg és lázas is volt – árulta el a Fradi edzője, akit a klubhonlap idézett. – Most nem volt jó a pályán. Sok labdát veszített, de ez előfordul. A Paksnál is lecseréltek egy becserélt játékost. Közrejátszhatott Lisztesnél ez a betegség, ez volt a csere oka.

A sok nagy csatát megért, játékosként olasz bajnoki címeket és Bajnokok Ligáját is nyerő Sztankovics egyúttal a továbblépés receptjét is megosztotta a szurkolókkal.

"Amikor elveszítesz egy meccset, akkor talán mindent elbuksz. Ilyen a futball, ilyen az élet. Ma sírunk, de egy nagyszerű szezon van mögöttünk: megnyertük a bajnoki címet, játszottunk Európában, továbbjutottunk a csoportból."

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30