Vágólapra másolva!
Remekül szerepelt a karatésok egyik alapstílusának rotterdami világbajnokságán a magyar goju-kai válogatott: a nyitónapon az ifjabb korosztályokhoz tartozók révén összesen 13 érmet nyert a gárda, a felnőtt női csapat pedig második lett küzdelemben. Vasárnap világbajnoki címet nyert Hegedűs Nikolett és Lekl Zsolt is.

A fiatalabbak megméretésén a 6 bronz és a 4 ezüst kiharcolói mellett Molnár Dániel, Humpok Richárd és Csák Klaudia aranyérmet szerzett, ők mindhárman küzdelemben verekedték ki maguknak a világbajnoki címet.

A felnőtt női csapatok küzdelmében a Hegedűs Nikolett, Varga Szilvia, Kun Judit alkotta együttes egészen a döntőig menetelt, ahol Románia legjobbjaival szemben alulmaradt 2-0-ra. A férfiaknál a Lekl Zsolt, Marosi Ákos, Papp Imre összetételű válogatott a fináléba jutásért vívott meccsén vesztett, maradt számára a vigaszág, ám a harmadik helyért rendezett összecsapáson is kikapott, így negyedikként végzett. A veterán korosztályban (45 év felettiek) Kovács Margit ezüstérmet érdemelt ki formagyakorlatával.

Vasárnap világbajnoki címet nyert Hegedűs Nikolett: a magyar versenyző a befejező napon az 53 kg-osok küzdelmében bizonyult a legjobbnak. Az Erzsébetvárosi SE sportolója japán riválisát legyűrve diadalmaskodott a kategória döntőjében.

Hegedűsön kívül az egyéni finálék végén még egy magyar állhatott dobogóra: klubtársa, Lekl Zsolt két alkalommal is, előbb a 80 kilósok között lett bronzérmes ugyancsak küzdelemben, majd az úgynevezett szabad küzdelem kategóriában, ugyanebben a súlycsoportban minden ellenfelét - a döntőben dél-afrikai riválisát - legyőzve szerzett világbajnoki elsőséget.