Vágólapra másolva!
Szombaton tartja évnyitó ünnepségét a Budapesti Koriközpont, a korábban Astra Zeneca-csarnokként ismert jeges létesítmény, Káposztásmegyeren. A délelőtt tízkor kezdődő ünnepséget Magyar Bálint oktatási miniszter nyitja meg, az estét Charlie-koncert és ingyenes közönségkorcsolyázás zárja, melyen a helyszínen díjtalanul kölcsönzött szereléssel sportolhatnak az érdeklődők.

A délelőtti megnyitón Magyar Bálint oktatási miniszter mond beszédet, s a fellépő sportolók nevében Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke köszönti az érdeklődőket. Az esemény hivatalos részét követő műsorban Szandi énekel, lesz jégkorong-, műkorcsolya- és curling-, azaz csúszókorong-bemutató.

Béres Alexandra, a curlingsportban is válogatottságig jutó fitneszkirálynő is a közönség elé lép, majd táplálkozástudományi előadást tart, "Mit egyen a gyerek?" címmel. Iskolai írószervásár és önkéntes véradás egészíti ki a programot.

A 13 órakor kezdődő Budapesti Koriközpont Gyermek Jégkorong Torna este negyed hétig tart, ezután 19 órakor indul az egész napos műsor fénypontja: a Charlie és Lerch István-koncert, egybekötve a közönségkorcsolyázással, a jégdiszkóval, melynek keretében este kilencig mindenképpen szól a talp-, azaz a korcsolya alá való.

Ch. Gáll András