Vágólapra másolva!
Edzőváltás tekintetében mozgalmas hét végét zárt az NBA, miután előbb a Washington Wizards menesztette Doug Collinst, majd a Detroit Pistons is lapátra tette Rick Carlisle edzőt. A két posztra a hírek szerint Larry Brown, illetve Jeff Van Gundy a legnagyobb esélyes.

Meglepetésre edzőt váltott a Detroit Pistons kosárlabdacsapata, amely az NBA Keleti főcsoportdöntőjébe jutott, de ott 4-0-s vereséget szenvedett a New Jersey Nets együttesétől. A klub vezetősége ezután döntött úgy, hogy meneszti Rick Carlisle edzőt, akinek irányításával a csapat egymás után kétszer megnyerte az alapszakasz Középső csoportját, s akit egy esztendeje az év edzőjének választottak észak-Amerikában.

A 42 éves szakvezető azóta állt a támadások kereszttüzében, amióta csapata majdnem elveszítette a rájátszás első fordulóját az Orlando Magickel szemben. A menesztés fő oka a pletykák szerint az volt, hogy a tréner a fiatalok (Prince és Okür helyett) inkább a rutinosabb játékosoknak szavazott bizalmat. A kispadra a hírek szerint Jeff Van Gundy a legnagyobb esélyes.

Carlisle nem az egyetlen edző, aki eltávolítottak, Michael Jordan után ugyanis kirúgták a Washington Wizards mesterét, Doug Collinst is. Collins eddigi segítőinek Larry Drew-nak és Patrick Ewingnak a szerződése lejárt. A 2001 áprilisa óta a fővárosiak alkalmazásában álló trénernek azért kell távoznia, mert a csapat ezúttal sem jutott be a rájátszásba. A Wizards az utóbbi két idényt egyaránt 37-45-ös győzelmi mutatóval zárta.

A Washington Post szerint a poszt legesélyesebb várományosa az egykori Philadelphia-edző, Larry Brown.