Újabb furcsa ételtrend tarol a TikTok-on

Vágólapra másolva!
A furcsa trend az után indult el a TikTok-on, hogy egy felhasználó felfedezte az olasz Lemon Snack nevű citromos nassolni valóját. Az eredeti "édességgel" szemben az új trend lényege, hogy egy egész citromot maggal és héjjal együtt együnk meg.
Vágólapra másolva!

Mostanában rengeteg új trend lát napvilágot a gasztronómiában. Nem rég beszámoltunk arról, hogy a brit fiatalok zöme felturbózza a szendvicset, hogy izgalmasabb ízélményt élhessenek át a hagyományos sonkás-szendvicsek helyett. Az új hóbort azonban kissé merészebb ennél:

mindenki citromot akar enni, de nem akárhogy!

Egy TikTok felhasználó, Lala egy videójában mutatta be az olasz édességipar egyik különlegességét, a Lemon Snack-et. Ennek az a lényege, hogy a citrom alakú, nagyon savanyú gyümölcs héjastul is ehető, mivel ebben rengeteg jótékony antioxidáns található. A TikTokker egy németországi kisboltban akadt erre a különlegességre és elbűvölte 5 milliós követőtáborát az élménnyel.

citrom, illusztráció
A kép csak illusztráció.
Fotó: AFP

Ez a különlegesség azonban nem mindenhol elérhető - elég ritka világszerte, hogy kisebb boltokban rábukkanunk. Az internet népe azonban nagyon találékony. A majdnem 10 milliós megtekintésű videó sokakat inspirált arra, hogy alternatív megoldást keressenek a citrom hasonló elfogyasztására. A szintén TikTokker, aaashleyk merészebb vállalkozásba kezdett,

ő boltban kapható rendes citrommal próbálkozott a videójában.

@aaashleyk

snack lemon rant. ft snack mango

♬ Yacht Club - MusicBox

Azt írta videója alá, hogy látta Lalát, amint egy egész citromot eszik harapnivalóként, és ő maga is ki akarta próbálni, vajon tudja-e utánozni az olasz finomságot. A citromot apróra vágta és ahelyett, hogy beleharapott volna, egy kis mézet és tadzsint is tett hozzá, hogy megbolondítva újabb édességet kreálhasson. A videón úgy tűnik, az étel valóban ízlett neki, de bevallotta, hogy kissé savanyú volt. A barátja is megkóstolta az egyiket, és azt állította, hogy "olyan ízű volt, mint a pepperoni". Egy ember azt mondta, hogy kedvence a citromfalatozás, és mindenki úgy néz rá a környezetében, mintha őrült lenne. Egy másik felhasználó hozzátette: "Állandóan eszem citromot - egyszerűen imádom."Mások azt kérdezték, hogy tényleg van-e olyan citrom, aminek a héja nem ehető, mivel gyerekkoruk óta eszik magában, esetleg sózva a savanyú gyümölcsöt.

A citrom - és a savanyú ízvilág - például a thai konyhában nagyon népszerű, de használhatjuk halakhoz, süteményekhez vagy üdítő készítéshez is.