Elképesztően nehéz feladatot kaptak a Next Top Model Hungary gyönyörű szereplői

Vágólapra másolva!
Szép, de annál keményebb környezetben kellett helytállniuk a TV2 műsorában a lányoknak.
Vágólapra másolva!

A Next Top Model Hungary következő adásában Ausztriába utaznak a Next Top Model Hungary szereplői, akik kemény és viszontagságos körülmények között kellett teljesítsék a fotózást. Nemcsak a lányoknak, hanem a stábnak és a zsűrinek is helyt kellett állnia a festői szépségű, de annál zordabb forgatási viszonyok között, amiről pár kulisszatitkot elárult a csatorna.

Egyre fokozódik a feszültség a Next Top Model Hungary műsorában, ahol a még versenyben maradt lányok napról napra érzik, hogy egyre közelebb a végső cél. A tét hatalmas, hiszen a 10 millió forintos fődíj mellett, többek között a Palvin Barbara karrierjét is menedzselő Icon Modell Management kétéves exkluzív modell szerződése vár a győztesre, aki a Schwarzkopf Gliss márka magyarországi nagykövete lehet 2024-ben, és szerepelhet a Joy magazin címlapján is. Így a versenyhelyzetből, és az egyre nehezedő feladatokból adódóan jellemző a folyamatos veszekedés, rivalizálás a modellek között, akik most az egyik legnehezebb fotózásra utaztak Ausztriába.

Hegyek és gleccserek közt forgattak

A következő epizódot Tirolban forgatták, St. Leonhard Im Pilztal településen, ami a túrázók, síelők, hegymászók közkedvelt régiója Ausztriában. Hosszas keresés után találták meg a forgatáshoz a legmegfelelőbb helyszínt, mert egy igazán egyedülálló fotózást szerettek volna a havas tájon, hegyek és gleccserek között. 

 

Az is fontos szempont volt számukra, hogy megoldható legyen a stáb és a forgatáshoz szükséges technikai berendezések szállítása és felépítése, de a körültekintés ellenére is akadtak nehézségeik.

A forgatás az utazással együtt öt napig tartott, ráadásul a hatalmas stáb és a felszerelések szállítása is kihívást jelentett számukra, hiszen a hegyekbe kellett feljuttatni több mint ötven főt, ezenkívül a felszereléseket, technikai eszközöket is, melyekre szükségük volt a forgatáshoz.

Ezért csak több busszal tudták megoldani, hogy minden szereplő, a zsűri, a műsorvezető, a stáb, a rengeteg technikai felszerelés eljusson a helyszínre, ráadásul a folyamatos hideg is megnehezítette a dolgukat.

Az egyetlen út egy sífelvonóval vezetett fel, és ebbe kellett bepakolniuk minden szükséges eszközt. Sátrakban és konténerekben építették ki a vezérlő és melegedő helyiségeket. Sok kreativitásra és problémamegoldó képességre volt szüksége a stábnak ebben a környezetben azért, hogy elhárítsák a folyamatos nehézségeket.

Megállás nélkül dolgoztak

Mivel az idő szorította a csapatot, ezért szinte megállás nélkül dolgoztak, már a kora reggeli órákban elkezdték a munkát, de éjszaka is forgattak, és interjúkat készítettek a modellekkel, hogy behozzák a hosszú és körülményes utazás miatti időkiesést.

Az időjárás sem volt kegyes számukra, általában napközben is mínusz 5-10 fokban kellet forgatni külső helyszíneken, fent a hegyen még az erős széllel is meg kellett küzdeniük. 

A nehézségeket ellensúlyozta, hogy luxuskörülmények között szállásolták el őket, ahol kicsit kipihenhették a napi fáradalmakat.

A modellek kétemeletes, modern luxusfaházakban laktak, melyekhez hatalmas terasz és szauna is tartozott, és természetesen gyönyörű kilátás. Ördög Nóra és a négyfős zsűri, azaz Axente Vanessa, Tomán Szabina, Merő Péter és Tombor Zoltán pedig egy helyi szállodában kaptak helyet a néhány napos ausztriai forgatás idejére.

 

Mindezek ellenére jutott idő egy kis kikapcsolódásra is, ugyanis az első napon egy hószántúrán vehettek részt a modellek, mely során kicsit megismerhették a környéket, és mindannyian nagyon élvezték a programot. Majd jöttek a nehézségek, ugyanis a catwalkot 3000 méteres magasságban, a Piztali-gleccseren, egy 20 méter vastag jégfelületen kellett teljesíteniük. A fotózáshoz pedig egy szurdokba is le kellett ereszkedniük, ahol többméteres jégcsapok vették körbe őket. 

A további részletek kiderülnek a Next Top Model Hungary következő, vasárnap esti adásából.