Vágólapra másolva!

Brent Johnson 30 óra leforgása alatt másodszor húzta le a redőnyt a Feketesólymok csatárai előtt, igaz, ezúttal olyan tökéletesen muzsikált a Blues védelme, hogy a kapusnak mindössze 12 lövést kellett hárítania. A másik oldalon Jocelyn Thibault kezdte a meccset, aztán Steve Passmore váltotta fel, de mindkét kapust megadásra késztették az ellenfél csatárai.

Dominik Hasek - miután Detroitban 45 lövésből nyolc gólt kapott - vasárnap kitett magáért Vancouverben: 22 lövést fogott, csak egyet eresztett be, a meccs legjobbjának választották, s még Todd Bertuzzi büntetőjét is kivédte. Ugyanakkor Dan Cloutier, az ellenfél kapuvédője, aki a két, detroiti meccsen remekelt, most beengedte Nicklas Lidström 30 méteres lövését. Az NHL-playoff történelmében 40 büntetőt lőttek eddig, s ebből 27 nem ment be!

Steve Yzerman és Brendan Shanahan egy-egy góllal és gólpasszal brillírozott. Bostonban kinyílt a gólzsák: tízszer kapituláltak a kapusok, Jose Theodore ötször, Byron Dafoe négyszer, s a Boston hatodik góljánál már senki sem állt a Canadiens kapujában. A győztes gólt P. J. Axelsson ütötte, aki öt NHL-szezonja alatt eddig együttvéve negyvenszer talált a hálóbn.

Brian Rafalski, a liga talán leggólerősebb hátvédje két bombagólt lőtt, Patrik Elias, a cseh csodaszélső pedig három gólpasszt adott, miközben a Devils 4-0-ra verte a Hurricanest, és 1-2-re szépített összesítésben. Martin Brodeur ezúttal hibátlanul védett: mind a 16 lövést megfogta, míg Arturs Irbe és a helyére beállt Kevin Weekes 35-ből négyet beengedett.

Eredmények:
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 4-0 (Az állás 1-2)
gól:
Holik, Rafalski 2, Gionta

Boston Bruins - Montreal Canadiens 6-4 (Az állás 1-1)
gól:
Axelsson, Guerin, Murray, Rolston 2, Thornton, ill. Brisebois, Gilmour, Zednik 2

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 0-4 (Az állás 1-2)
gól:
Demitra, Mayers, Mellanby, Young

Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 1-3 (Az állás 2-1)
gól:
Bertuzzi, ill. Lidstrom, Shanahan, Yzerman

Ch. Gáll András

Korábban:

Bámulatos Forsberg

Fórum:

NHL, de főleg Capitals