Vágólapra másolva!

A Torontónak létfontosságú volt a győzelem a párharc negyedik összecsapásán, hiszen egy esetleges vereséggel 1-3-ra módosult volna az összetett állás a Maple Leafs szempontjából, onnan pedig zsinórban három meccset kellett volna nyernie az alapszakasz-negyedik csapatnak, ami egy cseppet sem tűnt könnyű feladatnak.

Ezzel meglehetősen kellemetlen helyzettel azonban nem kell foglalkozniuk a torontóiaknak, hiszen óriási csatában végül hozták a kulcsmeccset, így a következő összecsapáson, hazai pályán már ők léphetnek a keleti döntő küszöbére.

Egyáltalán nem úgy indult a kanadai házirangadó, ahogyan azt a vendég torontóiak képzelték, hiszen egyharmadnyi gólnélküli birkózást követően a második játékrész harmadik percében egy emberelőnyös helyzetet követően Wade Redden bevette Curtish Joseph kapuját, előnyhöz juttatva ezzel az alapszakaszt a hetedik helyen záró hazaiakat.

Mielőtt túlságosan örülhettek volna a hazaiak, érkezett Alyn McCauley, aki Gary Roberts átadását értékesítve egyenlített, majd a harmad vége felé ismét jött egy Roberts-assziszt, amelyet újra egy McCauley-villanás követett, így a zárószakaszra már vendégelőnnyel fordulhattak a csapatok.

Az utolsó húsz percben mindent megpróbált a Senators (a végén még Laline kapus helyett is mezőnyjátékos lépett pályára), azonban ekkor már nem született gól, így a vendégek megőrizték minimális előnyüket.

A négy győzelemig tartó párharc állása 2-2, a folytatás holnap Torontóban.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 1-2
gól: Redden, ill. McCauley 2
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-2

Nyugati főcsoport, elődöntő:
San Jose Sharks - Colorado Avalanche 1-4
gól:
Selanne, ill. Sakic 2, Blake, Hejduk
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-2

Korábban:

Marleau a rájátszás szakértője

Fórum:

NHL, de főleg Capitals