Vágólapra másolva!
Kötelező győzelem vár Brazíliára az oroszországi labdarúgó-világbajnokság pénteki napján, az E-csoport második fordulójában, melyben Szerbia a Svájc elleni sikerrel biztosíthatja helyét a nyolcaddöntőben. A D-csoportban Izlandot az argentinok elleni bravúros pontszerzés után Nigéria és a volgográdi hőség várja. Kövessék velünk percről percre a világbajnokság 9. napjának történéseit.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
11:17
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

A pénteki program

Köszöntjük kedves olvasóinkat.

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság pénteki napján három mérkőzést rendeznek.

Délután 2-kor a vb-győzelemre is esélyes Brazília lép pályára Costa Rica ellen. Ezt követően Izland meccsel Nigériával a D-csoport második fordulójában délután 5-kor, míg este 8-tól a Szerbia-Svájc összecsapás zárja a napot.

11:22
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Ronaldót másolja a brazil csatár

A brazilok az első fordulóban felejthető döntetlent játszottak Svájc ellen, mégis úgy tűnik, hogy görcsösség nélkül készülnek a Costa Rica elleni délutáni összecsapásra. A Manchester City csatára, Gabriel Jesus több megmozdulásával is az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót utánozta.

Gabriel Jesusnak combra még gyúrnia kell egy kicsit, hogy jobban hasonlítson Ronaldóra Forrás: Instagram
11:27
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Agüero odaszólt az argentin kapitánynak

Csütörtök este az argentin válogatott megalázó vereséget szenvedett a horvátoktól. Egybehangzó sajtóértesülések szerint az argentin játékosok azt szeretnék, ha az utolsó, Nigéria elleni csoportmérkőzésen már nem Jorge Sampaoli irányítaná a csapatot, hanem Jorge Burruchaga ülne a kispadon. Erre újabb bizonyíték, hogy a találkozó után a dél-amerikai csapat támadója, Sergio Agüero sokatmondóan reagált Jorge Sampaoli azon meglátására, hogy nem tudták megtalálni azokat a kapcsolatokat, amelyekből Argentína vagy Lionel Messi profitálhatott volna.

„Mondjon, amit akar"

– nyugtázta flegmán a Manchester City csatára.

11:36
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

A faarccal szelfiző német hadvezér

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya kocogással hangolt a Dél-Korea elleni összecsapásra, azonban a szurkolók megállították és készítettek vele pár közös szelfit az Adler szálloda közelében.

Joachim Löw, a német szövetségi kapitány Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek
11:44
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

A legjobb játékos mindig hiányzik

Az Internazionale argentin gólkirálya, Mauro Icardi csak televízión keresztül nézheti a világbajnokságot, ugyanis nem fért bele Jorge Sampaoli elképzeléseibe. Rossz nyelvek szerint azért nem tagja az Albicelestesnek, mert nem ápol felhőtlen viszonyt Lionel Messivel. Icardi testvére, Ivana a horvátok elleni kudarc után kerek perec kijelentette, hogy ha Mauro ott lenne a világbajnokságon, akkor Argentína nem kapott volna ki Horvátországtól.

11:54
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Mindenkit Neymarék meccse érdekel

Kötelező győzelem vár Brazíliára az oroszországi labdarúgó-világbajnokság pénteki napján, az E-csoport második fordulójában, melyben Szerbia a Svájc elleni sikerrel biztosíthatja helyét a nyolcaddöntőben. A D-csoportban Izlandot az argentinok elleni bravúros pontszerzés után Nigéria és a volgográdi hőség várja. A pénteki meccsek beharangozóját ide kattintva olvashatja.

Neymar új frizurával készül a Costa Rica elleni meccsre Forrás: NurPhoto/Mike Kireev/NurPhoto/Mike Kireev
12:10
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Lego-összefoglaló az argentin-horvátról

Így is menő és alázó déli szomszédaink Messiék ellen aratott sikere.

12:36
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Danilo is megsérült, jöhet a 3. számú jobbhátvéd

Nem jelent életbiztosítást mostanság brazil jobbhátvédnek lenni. Dani Alves még az oroszországi vb előtt szenvedett sérülést, le is marat a tornáról, a Costa Rica elleni csoportmeccsre készülő dél-amerikaiak legutóbbi edzésén pedig a másodikszámú jobb bekk, Danilo is összeszedett egy izomhúzódást. Mindez azt jelenti, hogy a 14.00 órakor kezdődő találkozón Fagner játszhat majd a jobb oldalon. A Corinthias játékosa eddig négyszer szerepelt a válogatottban.

12:48
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Lingardnak bowlingban nagyon megy

Az angolok középpályása, Jesse Lingard sok kritikát kapott a Tunézia elleni csoportmeccs után. Hogy jogosak voltak-e a negatív hangok, azt most hagyjuk, az MU játékosának a bowlingpályán mutatott teljesítményét viszont nem érheti szó.

12:48
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Az argentin sajtó már temeti Messiéket

Az argentin és a nemzetközi sajtó is temeti a rajt előtt az esélyesek között számon tartott argentin válogatottat, amely a horvátoktól elszenvedett csütörtök esti 3-0-s vereség után a kiesés szélére sodródott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Lionel Messinek semmi sem sikerült a horvátok elleni mérkőzésen Forrás: Sputnik/Alexander Vilf
12:55
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Egyiptom panaszt nyújtott be a FIFA-hoz

Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség hivatalos panaszt nyújtott be a nemzetközi szövetséghez (FIFA) a paraguayi játékvezető, Enrique Caceres ténykedése miatt.

A dél-amerikai bíró vezette a keddi, 3-1-es hazai sikerrel zárult Oroszország-Egyiptom csoportmérkőzést az oroszországi világbajnokságon, s az afrikai szövetség nézőpontja szerint nem megfelelően alkalmazta a szabályokat. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint a paraguayi bíró két hibát is elkövetett a mérkőzésen.

Enrique Caceres főszereplő volt az Oroszország-Egyiptom meccsen Forrás: Sputnik/Ramil Sitdikov

Hany Abo-Rida szövetségi elnök azt mondta, azért tiltakoznak, mert a játékvezető nem használta a videotechnikát azt követően, hogy Marvan Mohszennel szabálytalankodtak az orosz 16-oson belül, és szerinte az első hazai gól előtt is ellöktek egy egyiptomi játékost.

Az oroszok újabb sikerükkel bejutottak a nyolcaddöntőbe, az egyiptomiak pedig már biztosan búcsúznak a csoportkör után.

13:12
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

A kudarc után visszavonulnak a nagyágyúk

Az angol Mirror értesülése szerint, ha az argentin labdarúgó-válogatott nem jut tovább a vb-csoportkörből, akkor az ötszörös aranylabdás Lionel Messi és Sergio Agüero is visszavonul a nemzeti csapattól.

Sergio Agüero és Lionel Messi, az argentin csapat legnagyobb sztárjai Forrás: AFP/Juan Mabromata
13:14
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Alli újra edzésbe állt

Jó hír az angol szurkolóknak, a Tunézia elleni meccsen kisebb sérülést összeszedő Dele Alli újra edzésbe állt, így jó esély van a játékára a vasárnapi, Panama elleni találkozón.

13:20
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Neymar kezdő lesz

Costa Rica ellen, ezt maga Tite, a brazilok szövetségi kapitánya erősítette meg a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Arról is beszélt, bízik benne, hogy a PSG klasszisa extra teljesítménnyel rukkol majd elő és megnyerik a mérkőzést.

13:29
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Boldog szülinapot, anya!

A belga válogatott kapusának, Simone Mignolet-nak az édesanyja a mai napon ünnepli a születésnapját, az illemtudó fiú pedig annak rendje és módja szerint felköszöntötte az ünnepeltet. Mignolet bejegyzéséből az is kiderül, hogy a mama a meccsek között dolgozatokat javít - a találkozókon pedig természetesen Mignolet-mezben drukkol a belgáknak.

13:35
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Ezért ne aludj el a csapatbuszon

Javier Hernandez és a mexikói válogatott Rosztovban játssza következő mérkőzését Dél-Koreával szombaton délután. Chicharito megtette azt a szívességet a csapattársaknak, hogy elaludt a buszon, a többiek pedig természetesen mókás szelfivel örökítették meg a pihenő támadót.

13:48
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Az argentinok sírtak, mint a kislányok!

Legalábbis a horvátok hátvédje, Sime Vrsaljko szerint, aki arra a kérdésre reagált ezzel a nem túl hízelgő mondattal, hogy mit szólt Jorge Sampaoli megnyilvánulásához, mely szerint Argentína dominált a tegnapi mérkőzésen?

14:10
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Üzenet, vagy véletlen egybeesés?

Mármint az argentinok elleni meccs első gólját ünneplő Ante Rebic gólöröme, aki kísértetiesen hasonló mozdulatokkal rukkolt elő, mint a dél-amerikaiak utazó keretéből kimaradó, Seria A gólkirály, Mauro Icardi.

14:24
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Brazil győzelmet jósol az Ermitázs macskája

A brazil labdarúgó-válogatott győzelmét jövendölte a Costa Rica elleni világbajnoki csoportmérkőzésre Achilles, az Ermitázs kandúrja - jelentette pénteken a TASZSZ orosz hírügynökség.

A süket macska úgy döntött, hogy a brazil zászló mellett álló tálból eszik először. Igaz, csak második megközelítésre, mert az első körben csak megszaglászta a számára két edényben kihelyezett eledelt és csak újbóli hívogatásra kezdett el falatozni abból, amely az E-csoport favoritját jelképezte.

A kékszemű, fehér szőrű Achillesnek eddig az összes jóslata bevált az oroszországi vb mérkőzéseivel kapcsolatban. Eltalálta, hogy Oroszország mind Szaúd-Arábiát, mind Egyiptomot le fogja győzni, mint ahogy azt is, hogy Irán jobb lesz Marokkónál.

Achilles, az Ermitázs jósláshoz használt macskája egy sajtórendezvényen Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovski

A macska orákulumi karrierje a tavalyi Konföderációs Kupán kezdődött; négy szentpétervári meccs közül háromnak az eredményét megjósolta, köztük a nyitó mérkőzését és döntőét. A világhírű múzeum munkatársai több jelölt közül választották ki "elemzőkészsége és szokatlan viselkedése miatt". Achilles emellett, részben a hallóképesség veleszületett hiánya miatt, nem stresszel a nyilvános eseményeken.

Brazília magyar idő szerint 14 órakor lép pályára Costa Rica ellen Oroszország "északi fővárosában". Achilles jóstehetségét a tervek szerint a június 26-i, valamint a július 3-i és 10-i szentpétervári mérkőzéssel kapcsolatban is igénybe fogják venni.

15:05
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Mi mással lehetne ennél jobban szórakozni?

Adott egy nagy rivális, amelyik léleksimogatóan nagy vereséget szenved a csoportkörben, miközben a mi csapatunk egy nyerhető meccsre készül éppen. Mit csinál ilyenkor a magára valamit is adó szurkoló? Pontosan ezt:

15:16
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Egymásra találtak a brazilok és a légiutas-kísérők

A brazil szurkolók mindennek tudnak örülni, még egy repülős biztonsági bemutatóból is fiesztát kerekítenek. Pláne, ha az utaskísérő felveszi a mentőmellényt, ami SÁRGA!

15:33
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Állást kapott az ausztrál csapat holland legendája

A világbajnokság után távozik az ausztrál válogatott segédedzője, Mark van Bommel, aki a PSV Eindhoven vezetőedzője lesz.

15:51
június 22, 2018
Vágólapra másolva!

Jöjjenek a brazilok

Köszönjük figyelmüket. Kövessék velünk továbbra is az oroszországi világbajnokság eseményeit. Hamarosan jövünk a Brazília-Costa Rica összecsapással.