Országszerte 3000 üzemben kezdődtek meg hétfőn a könyvvásárok

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hétfőn az országban mintegy háromezer üzemben kezdődtek meg a könyvheti vásárok. Budapesten is egész sor kisebb és nagyobb üzemben nyitották meg a könyv ünnepét. Az RM Művekben például hét üzemben indult meg az árusítás, s már az első napon jelentős eredményeket értek el. A gépgyárban csaknem 200 könyv cserélt gazdát, köztük mai magyar írók alkotásai és műszaki szakkönyvek. A Klement Gottwald Villamossági Gyár Lövőház utcai bejáratánál állították fel díszes könyvsátrait, ahol a szépirodalmon kívül villamossági és rádiótechnikai szakkönyveknek van nagy keletje.

A Ganz vagongyárban 1000 kötetet vásároltak meg a dolgozók. Michalkó Ferenc mintaesztergályos, Pálinkás Lajos művezető, és Füredi Gyula fúrós több mint 100 forintért vásárolt könyvet



A vidékről érkező jelentések is a könyvhét gazdag programjáról, sikeréről számolnak be. Baranyában például több száz különféle esemény - kiállítások, ankétok, mesedélutánok - szerepel a hét tervében. A siklósi járásban műsorral köszöntik a legszorgalmasabb olvasókat. Komlón, az Ifjúsági Házban "Könyvbált" rendeznek a fiataloknak. Pécsett hétfőn a Doktor Sándor Művelődési Otthonban rendezett író-olvasó találkozóval kezdődött a könyvhét.

Miskolcon a megyei könyvtár nagytermében nyitották meg hétfőn ünnepélyesen a könyvhetet. Kedden kiállítás nyílik, amelyben a magyar könyv múltját és jelenét mutatják be.