Ezeken a híreken nevettünk a legtöbbet a múlt héten

nevet
Vágólapra másolva!
Miután megtudtuk, mely ételek öregítenek, muszáj volt egy kis jókedvet csempésznünk a napunkba. Ezért megnéztük azt a fényképsorozatot, amely megmutatja, hogyan tér el az elképzelés és a valóság a konyhában. Aztán egy videón kacagtunk, amelyből megtanultuk, miért kell vigyázni az ételfotókkal. És ez még semmi! A támadó palacsintán még a könnyünk is kicsordult. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ezért kell vigyázni az ételfotókkal - Videó

Beülünk egy kávézóba, és már vesszük is elő a telefonunkat, hogy lőjjünk egy képet a habos lattéról. Aztán jön az ebéd egy helyi étteremben, ahol újra a fénykép az előétel. Hazaérve születésnapi ünneplés fogad, és máris ott a kép a telefonunkban a tortáról. Ám mindennek van veszélye.

Február közepén ismét jön a Magyar Borok Bálja

Az ország hét kiváló borászata és három étterme, illetve egy nagy hírű cukrászda dolgozik azon, hogy a 14. Magyar Borok Bálja minden korábbinál fényűzőbb legyen. Legdinamikusabban fejlődő borvidékeinknek 2019-ben sztárséfek jelentik a kísérőzenekart, az ország legszebb bálterme a színpadot, a karmester pedig Ördög Nóra.

Ördög Nóra a tavalyi bálon Forrás: David Bacsa | [email protected]

Ahogy minden évben, 2019-ben is az ország aktuális legjobb borai kaptak lehetőséget, hogy a Magyar Borok Bálja borsorát adják. Ezúttal hat borvidék - Balatonboglár, Balatonfüred-Csopak, Tokaj, Szekszárd, Villány és Hajós-Baja - top tételei mutatkozhatnak be, hét pincészet egy-egy kiváló borán keresztül.

Jót szórakozott az étteremben a férfi, de csúnya vége lett

Azt nem tudjuk, hogyan indult a történet, de az biztos, hogy a férfi jól érezte magát az étteremben. A mulatságos helyzetnek azonban csúnya vége lett. Videó.

Hódít a kannabisz

A kannabisz nemcsak az üzletek polcait foglalta el Nagy-Britanniában, de most úgy tűnik, a kávézókba is belopta magát: Londonban már kapható kannabiszos croissant.

Forrás: Mirror

Nagy-Britanniában 2018 nyarán engedélyezték a marihuána orvosi célú felhasználását. A CBD, vagyis a kannabidiol a kendernövény vegyülete, amely nem okoz bódulatot, ám rendkívüli gyógyászati előnyökkel jár.

Ön ismeri ezt a titkos konyhai trükköt?

Krumplit sütni bárki tud. Finom, ropogós krumplit sütni azonban csak kevesen. Mi a különbség a két helyzet között: egy titkos módszer, amelyet mindenkinek ismernie kellene.

Íme a szív csodaszere

Tanulmányok kimutatták, hogy a mandula segíthet a vér egészséges lipidszintjének fenntartásában. A Journal of Nutritional Science-ben megjelent áttekintésben a kutatók párhuzamot vontak a mandulafogyasztás és a vér lipidszintje között.

Forrás: Shutterstock

Rájöttek, hogy a mandula nagymértékben csökkenti a rossz koleszterinszintet valamint a trigliceridszintet is, azonban nincs hatással a jó koleszterinszintre. Az eredmények alátámasztják azt az állítást, amely szerint a diófélék fogyasztása csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

Különös dolgot tesz a hölgy a kiömlött kávéval

Mit tesz egy átlagember, ha kiborítja a kávét? Azonnal megpróbálja felitatni valamivel. Ez az olasz hölgy azonban egyáltalán nem átlagos: ő nem feltörli a kávét, hanem festéknek használja. Képek.

Bocuse d'Or: Dánia nyert, Magyarország a 12.

Szerda este hirdettek eredményt a franciaországi Lyonban megrendezett Bocuse d'Or főzőversenyen. A fődíjat a dánok vihették haza, míg második Svédország lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Norvégia állhatott.

Bocuse d'Or, Pohner Ádám Forrás: Bocuse d'Or

A kedden és szerdán tartott döntőben összesen 24 ország csapata versenyzett egymással. A 12. helyen végző magyar csapatot Pohner Ádám vezette, és a kedden készítette el a fogásait.

A fiú, akit megtámadott egy palacsinta

Kezdőként spatulával, profiként feldobva fordítjuk meg a palacsintát. Ám vannak olyanok is, akik kezdőnek számítanak, mégis megpróbálják a profik módszerét. Ők könnyen úgy járhatnak, mint ez a fiú. Videó.

9+1 érdekesség, amit nem tudtunk a sóról

Valaha fizetőeszköz volt, még a nevének eredete is ebből a szóból származik. Manapság pedig mindenki károsnak gondolja, holott semmi nem olyan jó reflux ellen. Mire gondoltunk? A konyhasóra. Arra az ásványi anyagra, amely nagyrészt nátrium-klorid.

Forrás: GETTY IMAGES

A só annyira értékes volt az ókori Rómában, hogy a katonákat néha azzal fizették ki. Valójában az angol salary, vagyis fizetés szó a latin sal előtagból ered, amiből a só (salt) is. Értékét az is jól mutatja, hogy valaha a „föld fehér aranyának" nevezték.

Elképzelés vs. valóság a konyhában

Bizony néha nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy eltervezzük. Így van ez a konyhában is. Lehet, hogy kinézünk egy tök jó receptet vagy egy szép tortát, és azt gondoljuk: igen, megcsinálom. Az eredmény láttán azonban lefelé görbül a szánk. Képek.

Ezek az ételek öregítenek

Senki nem akar az öregség elébe menni, sokan mégis mindennap azt teszik – úgy, hogy talán nem is tudnak róla. Az öregedést elősegítő élelmiszerek közé tartoznak a feldolgozott ételek. Ezekben sok a tartósítószer, az egészségtelen zsír, a mesterséges ízfokozó, a színezék és az édesítőszer.

Forrás: Shutterstock

Ilyenek például a csipszek és a gyorsételek. Az ízük jó, persze, de ez az összes hozzáadott extra sónak, cukornak és más édesítőszernek köszönhető. Ezekben az ételekben nincsenek jótékony vitaminok, ásványi anyagok, rostok, antioxidánsok, amelyek szükségesek a szervezet megfelelő működéséhez.

Top 8 trükk a mikróval, amelyet mindenkinek ismernie kellene

A mikrohullámú sütőt általában akkor használjuk, ha meg akarjuk melegíteni a kávét vagy a tegnapról megmaradt ebédet. Minden más esetben csak ott árválkodik a pulton. A mikró azonban számos hasznos trükkre kiválóan használható.

Íme egy jó hír azoknak, akiknek nincs túl sok ideje

Az ízletes, ropogós házi kenyér egy igazi élvezet. Na, de vajon hogyan kell jó kenyeret sütni? Mit tegyünk, ha nem kel meg? Vagy, ha nincs túl sok szabadidőnk?