Vágólapra másolva!
Új digitális fényképezőgépeket mutatott be a Panasonic, melyek között ultrazoomos, ultrakompakt, illetve profiknak szánt készülék egyaránt megtalálható.
Vágólapra másolva!

Panasonic Lumix DMC-LX3

Az egyik legérdekesebb új termék a Lumix LX3, ugyanis kimondottan olyan profi és haladó fotósoknak ajánlják, akik már meglévő tükörreflexes gépük mellé keresnek egy apró, zsebretehető típust. A japán fényképező rengeteg manuális állítási lehetőséget biztosít, és a kedvelt idő- és blendeautomata üzemmódok is megtalálhatók rajta. Az úgynevezett intelligens auto módban autófókusz-követés, vörös szem eltávolítás, arcfelismerés és egyéb extrák segítik a kezdőket.

A Lumix LX3 optikája sem átlagos ebben a kategóriában: kisfilmes értékeken számítva 24 - 60 milliméter az átfogása, ráadásul fényereje 2.0 - 2.8 blendeértékek között mozog, és még optikai stabilizátort is szereltek bele. Az objektíven átjutó fényt egy tíz megapixeles, 1/1,63 colos képérzékelő rögzíti, vagyis a legtöbb kompakt géphez képest nagyobb felületű, és ezért várhatóan kevésbé zajos a CCD.

Forrás: [origo]

Nem megszokott az sem, hogy RAW képeket is képes elmenteni a masina, amelynek a hátoldalán egy 3 col képátlójú, 460 ezer pixeles kijelző kapott helyet. Mozgóképet szintén tud rögzíteni az új Lumix, 1280 x 720 képpontos felbontásban, 24 képkocka/másodperc sebességgel. Várhatóan augusztusban már megjelenik a boltok polcain szürke és fekete változatban, ára a tengerentúlon 500 dollár, vagyis 72 ezer forint lesz.

Panasonic Lumix DMC-FZ28

Szintén tíz millió pixeles fényképeket készít az új ultrazoomos készülék, a Lumix FZ28. Forradalmi újításokkal itt nem találkozhatunk az elődhöz képest, inkább egyszerű ráncfelvarráson esett át a tavalyi modell. Az FZ28 továbbra is tizennyolcszoros optikai zoommal van ellátva, amelynek átfogása kisfilmes értékeken számítva 28 - 504 milliméternek felel meg.

Az optikai stabilizátoros készülék hátoldalán egy 2,7 colos, 230 ezer pixeles LCD, illetve egy 210 ezer pixeles elektronikus kereső teszi lehetővé a komponálást. Ezen a típuson is található teljesen manuális üzemmód a félautomata opciókon kívül, és az intelligens üzemmód ebben is helyet kapott, csakúgy, mint a RAW formátumba mentés lehetősége.

Forrás: [origo]

A Lumix FZ28 az előbbi típushoz hasonlóan 1280 x 720 pixeles mozgóképeket rögzít, ám ez esetben 30 képkocka/másodperc a maximális sebesség. A kiskereskedelmi forgalomban augusztusban debütáló készülék ára 400 dollár, azaz 58 ezer forint lesz.

Panasonic Lumix DMC-FX150

A most bemutatott harmadik új fényképező az ultrakompakt kategória egyik csúcsmodellje lehet 14,7 megapixeles felbontásával. A többi típushoz hasonlóan ebbe a modellbe is az új Venus IV elnevezésű képfeldolgozó processzort szerelik be, az optikája pedig kisfilmes értékeken számítva 28 - 100 milliméteres tartományban teszi lehetővé a fotózást.

Forrás: [origo]

A 2,7 colos, 230 ezer képpontos kijelzővel érkező divatkütyü 720p felbontású HD-filmek rögzítésére is képes, viszont az előzőeknél kevesebb manuális állítási lehetőséget kapott. A fekete és ezüst kivitelű fényképezőt jövő hónaptól lehet megvásárolni 400 dolláros, vagyis 58 ezer forintos áron.

Panasonic Lumix DMC-FX37

Végül bemutattak egy trendi, tíz megapixeles ultrakompakt modellt, melynek átfogása 25 - 150 milliméter kisfilmes értékeken számítva, és optikai stabilizátorral is fel van szerelve. Az automata működésre kihegyezett típus 720p felbontású HD-filmeket is tud rögzíteni, valódi érdekessége azonban, hogy ezüst, fekete, kék, rózsaszín, fehér, illetve barna színben egyaránt kapható lesz szeptembertől 350 dollárért, vagyis 50 ezer forintért.

Forrás: [origo]