Beperelte az Apple az iPhone-fehérítő tinédzsert

Vágólapra másolva!
Pert indított az Apple az ellen a New York-i férfi ellen, aki korábban az interneten olyan egységcsomagokat árult, amelyek birtokában a fekete színű iPhone 4 okostelefonokat lehetett házilag átalakítani fehér modellre.
Vágólapra másolva!

A MacRumors című technológiai hírblog beszámolója szerint "iPhone-fehérítő" egységcsomagok értékesítéséből a New Yorkban élő Fei Lam mintegy 130 ezer dolláros, vagyis mintegy 24 millió forint bevételre tett szert. Ez annak köszönhető, hogy az Apple az iPhone 4 piacra dobásakor csak fekete modellt árusított, a fehér gépházzal szerelt modell sok hónapos késéssel vált csak elérhetővé. Maga Steve Wozniak, az Apple egykori alapítója is a Lam által árusított készlettel alakította fehér színűre saját iPhone-ját. A fiatal egy WhiteiPhone4now című honlapon árusította a készletet, de még korábban bezárta a szájtot, miután egy magánnyomozó azzal vádolta meg, hogy lopott javakat árusít.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az Apple csütörtökön jelentette be, hogy pert indított Fei Lam és a forgalmazásban szintén közreműködő szülei miatt a vállalat védjegyeinek jogtalan használata miatt, mivel az átalakító készletekben lévő elő-, és hátlapokon a társaság almát mintázó logója és az iPhone felirat is látható volt, amelyek használatára nem kértek engedélyt. Az amerikai gyártó a bíróságtól azt kérte, tiltsa meg Fei Lamnak és családjának a nem hivatalos alkatrészek árusítását, emellett pénzügyi kártérítést is követelt a családtól. Ugyanakkor az Apple a per benyújtását követően önként vissza is vonta keresetét, ami azt jelezheti, hogy peren kívüli megállapodásra lépett vele, de ennek részleteiről a cég nem közölt semmilyen információt.