Luxuskamerává alakul az iPhone

foto.sosho
Vágólapra másolva!
Méregdrága luxuskamerát tervezett a Black Eyed Peas zenekar énekese, Will.i.am.  A Foto.sosho nevű kiegészítő 14 megapixeles képet készít, támogat cserélhető lencséket, viszont ormótlan.
Vágólapra másolva!

Méregdrága, fotósoknak szánt iPhone-tokot gyárt Will.i.am legújabb cége. Az Black Eyed Peas énekese mellett a bukott Crunchpad táblagépet gyártó vállalat korábbi igazgatója segédkezik a cég vezetésében.

Normálobjektívet, egy nagylátószögű lencsét és egy teleobjektívet kínál az I.am+ Foto.sosho nevű drága iPhone tok. A napokban bemutatott kiegészítő apró szépséghibája, hogy egyelőre csak az iPhone 4 és 4S készülékekhez készült el. Az újabb ötös típushoz való fényképezőgépes tokot valamikor december elején jelentik be. A ketyerét 2013-ban fogják piacra dobni.

Forrás: Foto.Sosho

A kamera két kivitelben készül. A hetvenezer forintba kerülő olcsóbb típushoz csak a három lencse és egy vaku jár, a százezer forintos csúcsmodell viszont kicsúsztatható Bluetooth billentyűzettel is rendelkezik. A Foto.sosho kamerák nem az iPhone beépített fényképezőgépét használják, hanem saját 14 megapixeles saját érzékelővel rendelkeznek.

Az iPhone-t vaskos kompakt kamerává változtató kiegészítő egyetlen komoly hátránya, hogy valamivel többe kerül, mint egy hasonló képességű fényképezőgép. A sztár hírneve talán elég lesz ahhoz, hogy eladjanak pár példányt a luxuskiegészítőből, azonban valószínűtlen, hogy Will.i.am legújabb ötlete tömegeket hódítana meg.