Lehallgatta az FBI-t az Anonymous

Vágólapra másolva!
FBI ügynökök és rendőrök belsős telekonferenciáját szivárogtatta ki az Anonymous internetes aktivistaszervezet. A január közepén rögzített anyagban letartóztatásokról és kihallgatásokról beszélgetnek a hackerek elfogásával megbízott amerikai és brit nyomozók.
Vágólapra másolva!

"Belépőkódját elfogadtuk, kérjük várjon, míg hozzáadjuk a konferenciahíváshoz" - ritka az alkalom, amikor egy ennyire ártatlan mondat bárki számára kínossá válik. Kivétel, hogy ha a mondat egy, az Anonymous által nyilvánosságra hozott felvételen hangzik el, a beszélgetésben pedig a hacktivista csoport után nyomozó rendőrök és FBI ügynökök vesznek részt. A YouTube-ra feltöltött majdnem 17 perces felvétel azonban pont ezt tartalmazza, rendőrök nevetgélnek, viccelődnek, arra várva, hogy megkezdődhessen a megbeszélés.

A hacktivisták január végén jelezték már, hogy hozzáférésük van belsős információkhoz, a forrásukat azonban nem adták ki. AnonSabu, a LulzSec hackercsoport vezetője jelezte Twitteren, hogy a birt hatóságok által 2011 nyarán letartóztatott Topiary nevű hacker tárgyalását el fogják napolni. A kiszivárogtatott felvételben nem csak Topiaryról esik szót, hanem további Anonymous szimpatizánsokról is, akiknek letartóztatását fontolgatják a hatóságok.

A felvétel a rendőrök január 17-i megbeszélésén készült, így valószínűleg nem tartalmaz érzékeny információkat. A hacktivisták a hangfelvétel mellett megosztották a konferenciahívás meghívóját is, ami a telefonszámot és a hozzáférési kódot tartalmazta. A levelet Timotht F. Lauster, az FBI nyomozója küldte kollégáinak. A hacktivisták nem hozták nyilvánosságra, hogyan jutottak hozzá a levélhez, elképzelhető, hogy hozzáférnek egy aktív FBI ügynök levelezéséhez.

A The Inquirer brit napilap értesülései szerint a jó hangulatú rendőri értekezletről készült felvételt továbbiak fogják követni. A kiszivárogtatásról egyelőre nem adott hírt az AnonOps blog vagy annak Twitter felhasználója. Az Anonymous-közeli Twitter felhasználók közül viszont többen megosztották a videó linkjét.