Taylor Swift két vállra fektette az Apple-t

taylor swift apple
LAS VEGAS, NV - MAY 17: Recording artist Taylor Swift accepts the Billboard Chart Achievement Award presented by Samsung onstage during the 2015 Billboard Music Awards at MGM Grand Garden Arena on May 17, 2015 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Taylor Swift egy nyílt levélben ment neki az Apple-nek. A kaliforniai techcég fél nap alatt megváltoztatta a Music nevű szolgáltatás irányelveit.
Vágólapra másolva!

Taylor Swift énekesnő nyílt levéllel vette rá az Apple-t, hogy a vállalat meggondolja magát.

Taylor Swift nem volt elragadtatva az Apple politikájától. Forrás: AFP/Ethan Miller

A hatalmas techcég eddig nem szándékozott fizetni a zenészeknek a Music nevű szolgáltatás három hónapos tesztüzeme alatt, Swift azonban olyan komoly nyomást fejtett ki az Apple-re, hogy

a menedzsment kevesebb mint egy nap alatt visszakozni kényszerült.

Swift vasárnap írt levelében csalódását fejezi ki az Apple hozzáállása iránt, tiltakozásul pedig bejelenti, hogy új, 1989 című stúdióalbuma nem lesz elérhető a Musicban. Elmondja továbbá, hogy ez nem róla szól, hisz ő bőven fenn tudja tartani magát és a csapatát az élő fellépésekkel.

A levélre Eddy Cue Apple alelnök még aznap este válaszolt: bejelentette, hogy cége változtat a tervein, és fizetni fog a zenészeknek a tesztidőszak alatt is.

Apple kontra Spotify

Az Apple Music egy előfizetéses zeneszolgáltatás, mely tulajdonképpen a Spotify nevű, hasonló rendszer trónjára tör. A gyártó nagyon komolyan veszi az új terület meghódítását: exkluzív premierekkel és a zenészeknek ígért magasabb fizetésekkel igyekszik előrébb jutni a nagy konkurensnél, melynek több éves előnye van már.