Leszámol a kiskapukkal a Netflix

netflix magyarország ps konzol playstation
Netflix Playstation konzollal
Vágólapra másolva!
Néhány héten belül mindenki csak a saját országában elérhető tartalmakat nézheti Netflixen - akkor is, ha másik ország lakosának adja ki magát virtuális magánhálózattal.
Vágólapra másolva!

Hamarosan megkezdi a virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatásokkal filmezők kiszűrését a Netflix. Eddig is köztudott, ám kimondatlan tény volt, hogy hazánkban is sokan játszották ki ezzel a módszerrel a streaming szolgáltatást, míg az nem vált elérhetővé Magyarországon is.

"Néhány héten belül azok a felhasználók, akik proxy-val és unblockerekkel csatlakoznak, csak azon országban engedélyezett tartalmakat érhetik el, ahol ténylegesen tartózkodnak" - jelentette be a cég blogposztjában.

Már itthon is legálisan használhatjuk, de nem férünk hozzá mindenhez Forrás: Origo

A bejegyzés szerint a cég már komoly technikai fejlesztéseken dolgozik annak érdekében, hogy kiszűrhesse az így cselező felhasználókat.

Van is, nincs is

A VPN-en alapuló szolgáltatások segítségével

bárki amerikai vagy mondjuk brit felhasználónak álcázhatja magát.

Ezzel a Netflix kiszolgálóit úgy tudjuk elérni, mintha egy másik országban élnénk, így hozzáférhetünk az adott országban engedélyezett kínálathoz. A Netflix ugyan év eleje óta további 130 országban indult el, sokan még mindig kiskapuként használják ebből a célból. Sok helyen ugyanis

csak a teljes katalógus töredéke érhető el, többek közt Magyarországon is hiányos a választék.

A hazai felületről több tartalom is hiányzik, ilyenek a brit csatornák műsorai, mint a BBC és a Top Gear, vagy számos amerikai sorozat.

Céges használatra találták ki

A virtuális magánhálózatok (VPN) egy titkosított kapcsolatot jelent, amely elrejt két számítógépes rendszer közötti kommunikációt. Ha egy felhasználó VPN-hez kapcsolódik, az kvázi anonim le- és feltöltést biztosít számára, kivéve ha a hálózat szolgáltatóját a hatóságok felszólítják az előfizetői adatok átadására. A VPN-t eredetileg a vállalati szférában való használatra találták ki, egy cég egymástól távol eső - akár külön városban vagy országban lévő - számítógépes rendszereit köti össze.

A Netflix azt is elmondta, hogy hosszútávon azt szeretné, ha mindenhol nézhető lenne a teljes kínálat, ám addig még sok elintéznivaló van. Ennek oka, hogy a jogtulajokkal és a forgalmazókkal is meg kell állapodni az egyes tartalmak elérhetőségeiről.

Mi az a Netflix?

A szolgáltatás lényege, hogy havidíjért cserébe kínál filmeket, sorozatokat, különböző csatornák saját gyártású műsorait, egyéb videotartalmakat. Azonban ahelyett, hogy ezeket le kellene töltenie a felhasználónak a saját adathordozójára – legyen az egy tablet háttértára, vagy a PC merevlemeze – elég elindítani a lejátszást a programon belül egy médialejátszóval, és az interneten keresztül folyamatosan kapjuk az adatot a szerverről.

Így instant tudunk mozizni.

A Netflix valós időben sugározza az adást, akárcsak a YouTube. Ez történhet egy videojáték-konzolon, a mobilappokban (App Store,Google Play) vagy az asztali gépen böngészőben: a netflix.com/hu weboldalon.

Hogy miként tudja Ön is használni a szolgáltatást, az Origo cikkében elolvashatja!