Jól bírja az új Samsungok akksija

galaxys7 sima és egde   NE HASZÁLD! FEB 21 19:00 IG EMBARGÓS!
NE HASZÁLD! FEB 21 19:00 IG EMBARGÓS!
Vágólapra másolva!
Nagyon jól bírják a strapát a Samsung Galaxy S7 és S7 edge telefonok. Erősebb az akkumulátor, kevesebbszer kell bekapcsolni a teljes kijelzőt, és még játszani is nagyon sokáig lehet.
Vágólapra másolva!

Berobbant ez a régi-új funkció a Samsung és LG készülékein: az always on display technológia. A dél-koreai gyártó kihasználta az AMOLED azon lehetőségét - akár IPS-sel az LG G5 -, amely képes a kijelző bizonyos pixeleit megvilágítani.

Felmérések ugyanis azt mutatták, hogy a mobilhasználók napi 150-szer veszik elő csak azért a telefont, hogy megnézzék, mennyi az idő. Mostantól ehhez

nem kell a teljes kijelzőt bekapcsolni,

az óra, a naptár, az akkumulátor töltöttségi szintje mindig ott fog virítani a képernyőn.

Always on display a bal oldali Samsung S7 telefonon Fotó: Csanádi Márton - Origo

Node mennyi időt is spórol ez meg nekünk?

az új funkció" - mondta el az Origo kérdésére Kunos Balázs, a Samsung mobil üzletágának hazai igazgatója.

A Galaxy S7 3000 milliamperórás, míg az S7 edge 3600 milliamperórás akkumulátorral szerelték fel, ez még intenzív használat mellett is, a készülékek méretét figyelembe véve remek üzemidőt biztosít. Habár egy napnál tovább az új csúcsmobilok se bírják, ugyanúgy minden este, lefekvés előtt érdemes töltőre helyezni. A töltési idő viszont csökkent: gyorsabb lett mind vezetékkel, mind vezeték nélküli töltéssel.

Játszva is jól bírja

Az új készülékeken megtalálható lesz az úgynevezett Game Launcher indító is. Ezzel nem csak egy mappába gyűjthetjük a játékos appokat, de

két akkumulátorkímélő üzemmódot is felkínál.

Egy olyan játéknál, ami kevésbé pörgős, illetve nem igényel nagy részletgazdagságot - lásd egy Candy Crush Saga -, spórolhatunk az akkumulátorral, úgy, hogy visszavesszük a felbontást, és a képfrissítést.

Amikor 3D-s, nagy rendszerigényű játékokkak estünk a telefonoknak, több mint 5 órán át bírták a kiképzést - ez kiváló eredmény. Akkumulátorkímélő üzemmódban pedig már több mint 8 órán át tudtunk játszani. Mindezt úgy, hogy melegedést egyáltalán nem tapasztaltunk.

Minikijelző

Korábban az LG próbálkozott egy másodlagos minikijelzővel. Egyebek közt az LG V10 okostelefonba is egy ilyen vékony sáv került a kijelző felső részén, ami külön mutatja az időt, az értesítéseket, és a leggyakrabban használt alkalmazásokat is - ahogy az always on display is.

A minikijelzőn vannak a fotózáshoz is beállítások Forrás: Origo

Maga az always on display technológia sem teljesen újdonság: a butamobilok, majd az első, még kicsi kijelzővel bíró okostelefonokon - köztük a Nokia - is meg tudták oldani, hogy a legfontosabb információk: idő, akkumulátor töltöttségi szintje folyamatosan látszódjon. Kellett pár év, mire vissza tudták ezt hozni úgy, hogy ne menjen a fogyasztás kárára.