Több vezető is hirtelen hagyta ott a Twittert

jack dorsey twitter
Nem tudni, mit tervez a céggel Jack Dorsey
Vágólapra másolva!
Nem volt túl jó hete a Twitternek: a szolgáltatás kedden több mint két órára leállt, a részvények zuhantak. Most öt vezető is távozik a cégtől.
Vágólapra másolva!

Öt felsővezető is távozik a Twittertől. A Business Insider forrásai szerint a szakembereket elküldték, ám több forrás állítja, hogy maguk döntöttek így. A Twitter elnöke, Jack Dorsey egy tweetben erősítette meg a munkatársak távozását, hosszasan dicsérve addigi tevékenységüket. Sajnálattal jelentette be, hogy Alex Roetter, Skip Schipper, Katie Stanton, és Kevil Weil is a „cég elhagyása mellett döntött”.

Alex és Kevin már több mint öt éve dolgozott a cégnél, mindkettőjük vezető termékfejlesztési szakember volt. Katie Jacobs Shanton szintén ennyi időt töltött el náluk médiakapcsolatokért felelős vezetőként, Skip Schipper pedig humánerőforrás-részleg kulcsember volt.

Nem tudni, mit tervez a céggel Jack Dorsey Forrás: AFP/2014 Getty Images/Kimberly White

Jason Toff vasárnap jelentette be távozását, ő a Vine videós szolgáltatás igazgatója volt. A szakember a Google-hez igazolt át, hogy virtuális valóság projekteken dolgozzon. A többi vezető arra hivatkozott, hogy szeretnének több időt tölteni családjukkal.

A cég hétfőn több új vezetőt is bejelent, akik a források szerint „a médiában jól ismert” nevek lesznek. A Twitter részvényei múlt héten mélyponton voltak, a mikroblog pedig múlt héten többórára is leállt.