Xenia-láz a Huawei bemutatóján Berlinben

IFA Huawei Global Product Launch
IFA Huawei Global Product Launch
Vágólapra másolva!
Egy világhírű divatblogger tanította szelfizni a főként techújságírókból álló közönséget a berlini Velodromban, ahol a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója, a Huawei két új okostelefont és egy új táblagépet mutatott be az IFA szakkiállításon.
Vágólapra másolva!

Bár a bemutató előtti napokban kiszivárgott hírekből már lehetett tudni, hogy mivel áll majd elő a Huawei Berlinben, mégis meglepetést tudtak okozni azzal, hogy egy világszerte népszerű divatblogger volt a kínai cég premiershowjának a sztárja a Velodrom sportcsarnokban. A műsor egy inspiráló videóval kezdődött, amely azt sugallta, hogy bármilyen elvárást felül lehet múlni (még pontosabban bármilyen előítélettel érdemes dacolni, le lehet győzni). Ez is volt az esemény mottója, a cég persze nyilván a saját elvárásait szeretné elsősorban felülmúlni, és ez Richard Yu prezentációja szerint megy is nekik.

A csütörtöki eseményen bejelentett új eszközök Forrás: Origo

A Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója ismertette a vállalat idei első féléves üzleti eredményét. Bár ezek az adatokat már egy ideje lehet tudni, mégis impozáns elismételni őket egy olyan eseményen, ahol az elvárások túlteljesítése a mottó. Az okostelefon kiszállítások például meghaladták a 60 millió 560 ezer darabot,

amely 25 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Richard Yu végül bejelentette a két felsőközép kategóriás okostelefon, a Huawei novát és a Huawei nova plust, ezután pedig a színpadra hívta a világhírű divatbloggert, Xeniát (teljes nevén Xenia Tchoumitchevát), akit a Facebookon csaknem 4,8 millióan, az Instagramon pedig csaknem 900 ezren követnek. Xenia nem sokkal korábban, tőlünk egy méterre még Facebook élőzést tartott a rajongóinak az első sorban ülve, miközben már ment a bemutató, a színpadon pedig többek között arról is beszélt a közönség soraiban ülő szakújságíróknak, hogy mégis

hogyan érdemes szelfizni az okostelefonokkal.

A fiatal hölgy a maga természetességével tökéletesen uralta a színpadot, az Origo tudósítója néha elfelejtette, hogy valójában nem egy divatshow-n, hanem egy techbemutatón van.

Fontos figyelni arra a divatblogger tanácsai szerint, hogy ne alulról, inkább felülről fotózva készüljön a szelfi Forrás: Origo

Talán némileg hosszúra nyúlt Xenia szegmense, megtudtuk például azt, hogy

ha sok szelfit készítünk, akkor jobban megismerhetjük önmagunkat,

de nem volt ez ok nélkül: világos, hogy a cég a fiatal generációt célozta meg elsősorban a két új telefonnal. Külön ki lett emelve például, hogy a hátlapon lévő ujjlenyomat-olvasó megérintésével könnyen, egy kézzel szelfit készíthetünk, Xeniától pedig azt is megtudtuk, hogy a 18-24 éves korosztály minden harmadik mobilos fotója szelfi. Részletesen foglalkozott Xenia a telefonok szépítő megoldásaival, amelyek gyakorlatilag digitális sminkkészletként funkcionálnak, bár hozzá kell tenni, hasonló trükköket tudott például a Huawei G8 is, amely tavaly jelent meg. A Huawei nem reagált azokra a híresztelésekre a héten, miszerint kifejezetten női telefont mutatnak be, és tényleg nem is ez történt, de tagadhatatlan, hogy a mai prezentációval erőteljesen kacsintgatnak a hölgyvásárlók felé.

Szelfizni egy kézzel érdemes, a szelfigombként használható ujjlenyomat-olvasóval pedig kényelmes Forrás: Origo

Az 5 hüvelykes kijelzővel érkező Huawei nova - és nagyobbik verzió, az 5,7 hüvelykes Huawei nova plus - tervezése során az ergonómiát és a hordozhatóságot szerették volna előtérbe helyezni, a cél az volt, hogy kényelmes, akár egykezes használatra is alkalmas legyen a Huawei nova. A fémből készült hátlapját homokfúvásos eljárással csiszolták. A gyártó azt ígéri, hogy a 12 megapixeles (a nagyobbik verziónál 16 megapixeles) hátlapi kamerával bármilyen körülmények között lehet majd fotózni. Azt mondják, olyan széleslátószögű lencsével és képszenzorokkal látta el a gyártó a kamerát,

amelyek segítségével rossz fényviszonyok között is jó fotókat lőhetünk, emellett gyors autofókuszálást is ígérnek.

A Huawei nova telefonokat nagyteljesítményű, és kis energiafogyasztású Snapdragon 625 processzor hajtja, a Huawei nova-t 3020 mAh-s akkumulátorral szerelte fel a gyártó, a Huawei nova plus-ot pedig 3340 mAh-s akkumulátor működteti. Külön kiemelték azt, hogy a telefonokkal még tovább játszhatunk az olyan kiterjesztett valóságon alapuló játékokkal, mint a Pokémon GO.

A közönség talán itt tapsolt a leghangosabban.

A következő generációs 3D ujjlenyomat-olvasójával a Huawei nova telefonokat a gyártótól megszokott gyorsasággal lehet majd feloldani, és extra funkciókat is rendelhetünk hozzá, mint a már említett szelfizés.

Nézze meg az új készülékeket, kattintásra galéria nyílik! Forrás: Huawei

Magyarországon a Huawei nova sorozat várhatóan leghamarabb október végétől lesz elérhető. Emellett megújul az idei zászlóshajó, a P9 is, piros és kék színben jelenik meg világszerte, Magyarországon a kék verziót lehet majd megvásárolni. Az új színeket a hivatalos magyarázat szerint "az 1960-as évek pop art alkotásainak élénk színei ihlették."

A két új okostelefon mellett bemutatták az új Huawei MediaPad M3 kompakt táblagépet is, amelyet a csúcsteljesítményű Hi-Fi audio-videó berendezéseiről ismert vállalattal, a Harman Kardonnal hozott létre a Huawei. A hangtechnológiában vezető cég mérnökei végezték a hangrendszer finomhangolását, a táblagép AKG H300 fülhallgatóját pedig az erre specializálódott AKG fejlesztette ki külön az MediaPad M3-nak. A Huawei által kifejlesztett SWS 3.0 technológiájának köszönhetően pedig a tablet automatikusan

felismeri, hogy épp zenét hallgatunk-e vagy pedig videót nézünk,

és ehhez igazítja a hanghatásokat.

A Mediapad M3 8,4 hüvelykes, 2560 x 1600 felbontású IPS képernyővel érkezik, a Huawei Kirin 950 processzora működteti, ujjlenyomat-olvasóval és 5100 mAh nagyteljesítményű akkumulátorral szerelték fel. Az elő és a hátlapi kamera is 8 megapixeles. A Huawei MediaPad M3 8.0 Magyarországon várhatóan októbertől lesz elérhető, a wifi verziója ezüst színben, a simkártyás, LTE verzió arany színben.

Arne Herkelmann Huawei-vezető szerint érdemes figyelni a tabletekre is Forrás: Origo

A bemutató után tartott sajtóbeszélgetésen Arne Herkelmann, a Huawei egyik európai vezetője az Origo felvetésére azt mondta, hogy bár valóban vannak olyan felmérések, amelyek szerint lassul a tabletpiac, és egyre kevesebb táblagép fogy - a piackutatók bőven 10 százalék feletti esésről írnak a második negyedévben -, a Huaweinél úgy látják, hogy számukra még van lehetőség a bővülésre, elégedett a számokkal, van olyan ország, ahol a második helyen állnak tabletek tekintetében, ezért fontosnak tartják ezt a szegmenst, szerintük nem érdemes feladni, inkább egyedülálló megoldásokra van szükség.